Karol D.

Karol D. PhD.

Odpovedá do 1 hodiny, na 100% správ
100% 1 hod
Prijíma študentov

Karol D.

Prijíma študentov

Online vyučovanie s lektorom Rakúskeho inštitútu

  • 5/5 (hodnotili 4 študenti)
Cena Od 20 €/hod
Preferované časy: doobeda, poobede, večer, víkend
Popis Typy lekcií Referencie Fotky & certifikáty Blogy Zodpovedané otázky

Popis

Som lektor v Österreich Institut v BA, úradný prekladateľ DE/SK. Nemčina na úrovni C2. Vyštudoval som vo Viedni. Vystavujem faktúry.

Nemecký jazyk ovládam na materinskej úrovni - žil a pracoval som vo Viedni (10 rokov), rok som žil vo Frankfurte am Main. . Som lektorom, ktorý je zapísaný v zozname lektorov nemeckého jazyka, ktorý vedie Rakúsky integračný fond vo Viedni. Som certifikovaný lektor na úrovni C2 (Österreichisches Sprachdiplom, Level C2) absolvent základného programu Friedrich-Schiller-Universität v Jene (Deutsch lehren lernen), ktorý bol organizovaný v spolupráci s Goethe-Institut v Mníchove.
Vystavujem faktúry - som zapísaný v živnostenskom registri pre vyučovanie v odbore cudzích jazykov - nemecký jazkyk.

Jedno stretnutie trvá 90 minút a stojí
40 €

Moja kvalifikácia:

- som lektorom pre Österreich Institut Bratislava

- absolvent programu Deutsch lehren lernen (Goethe Institut / Friedrich Schiller Universtität Jena)

- vyštudoval som vysokú školu v nemeckom jazyku (smery: ekonómia, politológia)

- niekoľko rokov som pracoval v rôznych jazykových školách na Slovensku, ako lektor nemeckého jazyka

- mam ukončený Deutsches Sprachdiplom der KMK, Stufe II na úrovni C1

- mám ukončený Österreichisches Sprachdiplom na úrovni C2

- mám ukončený Deutsches Sprachzertifikat na úrovni C2.

- mám ukončený Deutsches Sprachzertifikat für den Beruf na úrovni C2.

- pracujem, ako úradný prekladateľ, ktorý je zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti v odbore nemecký jazyk

Robím prípravu na pohovory v nemeckom jazyku - Bewerbungscoaching

Z predchádzajúcich zamestnaní mám skúsenosti s prácou s ľuďmi – priamy kontakt so študentmi a skúsenosti s výučbou nemeckého jazyka ako predmet, ako aj odborných predmetov na vysokej škole (Universität Wien) v nemeckom jazyku (politológia, akademické písanie, Európska únia, manažment verejnej správy) .

Doučím všetky stupne (A1 - C2), pripravím na prijímacie skúšky, štátne jazykové skúšky, a na výkon povolania v nemeckom jazyku (nemčina pre opatrovateľov, pre čašníkov, chyžné a pod.).

V prípade potreby spravím preklad alebo tlmočenie z nemeckého jazyka do jazyka slovenského a naopak.

Ponúkam úradný preklad z nemeckého jazyka do slovenského a naopak.

Nemčinu vyučujem len formou Skype.

Čo ponúkam?

- virtuálnu triedu (buď program Skype alebo Zoom)
- virtuálnu tabuľu (google docs)

Moja miestnosť je vybavená:
- webkamerou Logitech HD Pro Webcam C920
- projektorom Epson EB-S41 3LCD, SVGA, 4:3
- magnetickou tabuľou
- DVD prehrávačom

Najefektívnejšie a najúčinnejšie je u mňa vyučovanie dva krát týždenne.

Spájam rôzne overené metódy a tak využívam aj gramatiku a na základe nej potom konverzácie.

Držím sa Európskeho referenčného rámca pre jazyky.

V júli 2018 som sa zúčastnil dvojtýždňového kurzu pre učiteľov nemeckého jazyka v rakúskej jazykovej škole ActiLingua, ktorého cieľom bolo rozšírenie a zvýšenie si metodicko-didaktických zručností a kvalifikácií lektora v oblasti vzdelávania dospelých. Projekt bol financovaný z prostriedkov programu ERASMUS+.

Ako učiteľ nemeckého jazyka som absolvoval praktické školenie a ďalšie vzdelávanie od Goetheho inštitútu a Friedrich Schiller Universität v Jene pre učiteľov nemčiny ako cudzieho jazyka a nemčiny ako druhého jazyka - DLL-Programm (Deutsch Lehren, Lernen®), ktorému bola udelená cena „DistancE-Learning Study Award“ v kategórii „Študijná ponuka roku 2020“. Program poskytoval didaktický tréningový prístup, praktické výskumné projekty a metodicko-didaktické usmernenia vo výučbe nemeckého jazyka. Program bol vyvinutý poprednými vedcami a sprostredkoval mi kvalitatívne štandardy, ktoré sa využívajú pri výučbe nemeckého jazyka v Goethe Institut.

Pri vyučovaní využívam metodicko-didaktické princípy, ktoré sa používajú v kurzoch v Goethe Institut. Cieľom mojich hodín je rozvíjať zručnosti. Lekcie sú zamerané na účastníkov a zohľadňujú ich individualitu, záujmy a potreby jazykového vzdelávania. Lekcie pripravujú študentov, aby mohli konať jazykovo, a simulujem to v kurze. Moja výučba sa zameriava na "komunikatívne kompetencie" ako primárny vzdelávací cieľ výučby. Moji študenti sú na vyučovaní aktívni, čo môže mať za následok lepšie výsledky vzdelávania. Úlohy sú navrhnuté tak, aby žiaci interagovali napríklad vo forme hrania rolí, prostredníctvom rôznych spoločenských foriem alebo prostredníctvom úloh, ktoré žiadajú niečo vyjednávať, presvedčiť niekoho alebo informovať o niečom, čo ešte druhá osoba nevie. Žiaci sú konfrontovaní s úlohami, ktoré majú spoločné s ich životným prostredím alebo iniciujú budúce jazykové aktivity. Študenti majú možnosť objaviť „skutočné“ otázky a odpovedať na ne v cudzom jazyku.

Počas mojich hodín študenti spoznávajú rôzne obsahy tém a rozvíjajú jazykové prostriedky / formy a ich funkcie. Študenti hovoria a píšu po nemecky v situáciách, ktoré by mohli nastať mimo vyučovania a produkujú vety po nemecky v rôznych iných situáciách z bežného života. Ako učiteľ simulujem komunikačné situácie cez Skype a podporujem študentov prostredníctvom reči, pevne zavedených jazykových prejavov, intonačných vzorov atď., aby v týchto situáciách hovorili a písali.

Študenti môžu počas môjho vyučovania objaviť formy a štruktúry jazykových prostriedkov a ich pravidelnosť. Ako učiteľ sa samozrejme zameriavam na jazykové povedomie študentov. Študenti získavajú vzdelávacie stratégie. Sú to stratégie na analýzu tvarov a štruktúr, na odhalenie ich zákonnosti a na ich nezávislé formulovanie.

Všetko, čo potrebujete, je pripojenie na internet, nainštalovaný Skype a funkčný mikrofón. Webkamera nie je nutnosťou. Cvičenia a texty Vám pošlem ako prílohu vopred e-mailom, alebo priamo cez Skype, resp. v google docs. Rozhovory vedieme cez mikrofón a ak potrebujete, všetko dôležité Vám píšem do chatu alebo cez google docs.

Typy lekcií

Štandardná lekcia

20 € / 45 min
Wirtschaftsdeutsch C1/C2

Vyučujem u študentov od stupňa C1. Témy: - Projektmanagement - Finanzen - Termine - Arbeit - Fit für die Firma - Verkaufen, kaufen, Werbung - Geschäftskorrespondenz - in der Firma - im Tourismus - Internationale Geschäftskontakte

30 € / 45 min

Referencie (19)

+ Pridať referenciu
Ivan M.

Ivan M.

1 odučená lekcia

Karolove vyučovacie metódy boli inovatívne a zábavné, čo zabezpečilo, že sme sa učili nielen gramatiku a slovnú zásobu, ale aj kultúru a zvyklosti nemecky hovoriacich krajín. Jeho trpezlivosť a podpora mi dodali sebavedomie a odhodlanie k pokračovaniu v našom vzdelávaní. Štruktúra lekcie bola prehľadná a jasne rozdelená na rôzne časti, vrátane konverzácie, čítania, písania a počúvania. Táto kombinácia aktivít zabezpečila, že sme získali vyváženú a komplexnú prípravu v nemeckom jazyku. Karol si tiež dal námahu prispôsobiť lekciu mojim individuálnym potrebám a záujmom, čo viedlo k osobnejšiemu a efektívnejšiemu učeniu.

Peter B.

Peter B.

1 odučená lekcia

Výborny učiteľ, s veľa poznatkymi o Rakúsku. Výborne metodicky a didakticky spravená hodina. Veľa slovíčok som sa naučil. Karol mi pomohol aj s gramatikou.

Peter K.

Peter K.

1 odučená lekcia

Ak ste sa doteraz nedokázali naučiť nemčinu ako cudzí jazyk, určite to zvládnete s Karolom. Karol je naozaj skvelý učiteľ. Vždy vie, ako viesť hodinu. Dokáže gramatiku veľmi dobre vysvetliť. Lekcie nie sú nudné. Vždy hovoríme o nejakej téme. Hodiny plánuje presne podľa špecifikácií Európskeho referenčného rámca pre jazyky. Karola môžem odporučiť každému, kto sa chce naučiť nemecky online

Ivan D.

Ivan D.

Neoverená referencia

S Karolom som bol velmi spokojny. Profesionalny pristup, hodiny boli zaujimave a vynikajuco sa prisposobil mojej urovni. Odporucam.

Slavomír Z.

Slavomír Z.

Neoverená referencia

Super prístup, odborne na vysokej úrovni. Môžem iba odporučiť.

Fotky a certifikáty

Blogy (1)

Výúčba cez Skype

V nasledujúcom krátkom príspevku sa budeme venovať novej forme výučby pomocou bezplatného softvéru Skype. Čo vlastne umožňuje Skype? Prostredníctvom Skype je možné viesť cez internet…

Zodpovedané otázky (12)

Tento doučovateľ pomohol odpovedať na nasledujúce študijné otázky

Karol D.

Slovenský jazyk

Dobrý podvečer, kedy píšeme "vtom" a kedy v tom*? Ďakujem.

Karol D.

Vizuálne, Audiovizuálne a Adiálne umenie v Literatúre

Dobrý podvečer, prosím Vás, mohli by ste mi niekto vysvetliť vizuálne, audiovizuálne a aduiálne umenie ako pojmy v Literatúre? Pretože tu mám úlohu ,kde mám vlastne jednotlivé názvy zaradiť do týchto pojmov ako napr. Tri oriešky pre Popolušku (filmová rozprávka), Mona Líza (obraz), Ľadové…

Karol D.

D. Salinger, J. Steinbeck)

Porovnaj obraz mladého človeka a priateľstva vo svetovej literatúre (J. D. Salinger, J. Steinbeck), dobrý deň, prosím vás o radu. Ďakujem a pekný deň

Karol D.

Ja-rozpravanie

V škole sa tesne pred polrokom objavili dvaja noví žiaci. Jeden štvrták, druhý siedmak. Presťahovali sa do malého stredoslovenského mestečka kvôli starému otcovi, ktorý zostal zo dňa na deň úplne sám. V novom školskom prostredí si zvykli veľmi rýchlo. Už o niekoľko dní mali nových kamarátov, s…

Karol D.

Porovnaj zobrazenie 1. sv vojny v dielach slovenských a svetových autorov (M. Urban, B. S. Timrava, E. M. Remarquea).

Dobrý deň, prosím poradí mi niekto s touto otázkou, budem veľmi vďačný. Potrebujem to vedieť odpovedať na skúšky. ďakujem pekne