Lenka M.

Lenka M.

Odpovedá do 20 hodín, na 20% správ
20% 20 hod

Lenka M.

Lenka M.

  • Doučuje aj online
  • Preferované časy: poobede, večer, víkend
Preferované časy: poobede, večer, víkend
Popis Zodpovedané otázky

Popis

Ahoj, moje meno je Lenka :)
Veľmi rada pomôžem so slovenským pravopisom, gramatikou alebo s ruštinou pre úplných začiatočníkov aj pokročilých.
Mám ukončený 2. VŠ. stupeň v odbore tlmočníctvo a prekladateľstvo - Ruský jazyk a kultúra a Slovenský jazyk a literatúra, na UKF v Nitre. Počas štúdií na UKF som absolvovala výmenný pobyt v Moskve na Univerzite A. S. Puškina, kde som nabrala cenné skúsenosti. Aj po ukončení VŠ som s ruštinou ostala v dennom kontakte až dodnes.
Mám dlhoročné pracovné skúsenosti s Rusmi, počas ktorých som mala možnosť spoznať aj ich mentalitu, či už ako sprievodca, konzultant, zákaznický servis, tlmočníčka a prekladateľka na obchodných rokovaniach v Moskve a v Petrohrade. Momentálne pracujem na obchodnom oddelení, kde mám na starosti Východnú Európu so zameraním na Ruský trh.
Ak by si sa chcel/-a zdokonaliť v slovenskom alebo ruskom jazyku, veľmi rada pomôžem :)

Zodpovedané otázky (6)

Tento doučovateľ pomohol odpovedať na nasledujúce študijné otázky

Lenka M.

Dobrý deň.Potreboval by som prosím pomôcť s úlohou. 1.urč slovný druh ABY: a)aby si neplakal b)Prišiel,aby neľutoval 2.Urč slovný druh OKOLO: a)Eva išla len tak okolo b)zaplatil okolo 200 eur 3.náhrad slovo KROCHKANIE citoslovcom 4.Urč slovný druh DOBRE:Dobre,zajtra budeme písať test.

Lenka M.

Slovenský jazyk

Pomôžete mi s touto uloho (skontrolovať)

Lenka M.

Neohybné slovné druhy

Skontrolujete mi to keď tak opraviť.

Lenka M.

Súvetie

Dobrý deň prajem! Rada by som sa opýtala, o aký typ súvetia ide vo vete: Nepríde, veď je taká. Podraďovacie s VV príslovkovou príčinnou alebo priraďovacie ? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Lenka M.

Slovenský jazyk

Dobrý deň prajem! Prosím Vás, chcela by som sa opýtať, že keď je veta ,,Volám sa Peter." aký VČ je slovo Peter. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.