Tomáš M.

Tomáš M.

Odpovedá do 3 hodín, na 20% správ
20% 3 hod

Tomáš M.

AKTUÁLNE NABERÁM 1 ČLOVEKA (Dochádzam/Neutrálne miesto)

Preferované časy: doobeda, poobede, večer, víkend

Popis

Ale prečo sa musím učiť aj gramatiku? Prečo je tá výslovnosť taká ťažká? Mám mesiac na to, aby som sa naučil po anglicky! Stačí aj jedna hodina týždenne? A to vážne sa na to musím pozrieť aj doma?

...ak ste sa našli v jednej alebo dokonca vo viacerých týchto vetách, prosím, nepíšte mi nebude to fungovať. Prečo?!

Ale prečo sa musím učiť aj gramatiku?

Gramatika sú pravidlá, pravidlá si treba pamätať a je to náročné. Ale predstavte si, že by stavbár začal stavať Váš dom len tak hala-bala, čo myslíte, akú by mal dom trvanlivosť či použiteľnosť? Žiadnu, alebo značne obmedzenú. Presne preto s hovoreným slovom ruka v ruke kráča aj gramatika (najlepší kamaráti), aby Váš dom (Vaše vedomosti) boli trvácne a využiteľné v akejkoľvek situácií.

Prečo je tá výslovnosť taká ťažká?

A prečo si z toho nespraviť zábavu? Každé jedno slovo zobrať ako výzvu, naučiť sa čudné zhluky zvukov a razom vyjadriť myšlienku, nie je to úžasné? Cvičenie robí majstra.

Mám mesiac na to, aby som sa naučil po anglicky!

To ma síce teší, ale ak je človek úplný začiatočník, nie je to možné. Aj keby sa človek učil denno- denne 12 hodín, mozog pracuje trochu inak, potrebuje si isté informácie uložiť a pospájať s ďalšími, aby dávali zmysel. Systematický, poctivý a disciplinovaný človek dosiahne v konečnom dôsledku oveľa viac ako premotivovaný šprintér.

Stačí aj jedna hodina týždenne?

Áno ak to plánujete robiť nasledujúcich 8 a pol roka. Jazyk treba cvičiť, treba pridávať stále nové informácie, aby to bolo stále zaujímavé, treba ho využívať, aby sme videli nejaký zmysel. Podľa Vašich cieľov sa veľmi jednoducho dá nastaviť rozumné množstvo hodín.

A to vážne sa na to musím pozrieť aj doma?

Nie, ale Vy sami rozhodujete ako rýchlo celý proces bude trvať. Netreba si tu predstavovať žiadne pracovné zošity s nekonečnými domácimi úlohami, nie. Radšej si predstavte Vašu obľúbenú knihu, seriál, časopis ... ale po anglicky. Môžem Vám zaručiť, že týmto zabijete dve muchy jednou ranou – trénujete jazyk a zároveň ho využívate, SKVELÉ!

Ako anglický lektor s niekoľkoročnými skúsenosťami viem pomôcť stanoviť Vaše ciele v jazyku a systematicky Vám ich pomôcť dosahovať. Ak Vás môj profil oslovil, neváhajte ma kontaktovať, učím všetky vekové skupiny od začiatočníkov až po pokročilých.

PRVÁ, ZOZNAMOVACIA HODINA JE ZDARMA.