Katarína K.

Mgr. Katarína K.

Odpovedá do 9 hodín, na 70% správ
70% 9 hod

Katarína K.

Lektorka so skúsenosťami zo života v Taliansku, USA a Anglicku

Popis Fotky & certifikáty Zodpovedané otázky

Popis

Ahojte všetci! :-)

Moje meno je Katka a rada sa s vami podelím o môj vzťah a znalosti z taliančiny.

Je to krásny melodický ľahko naučiteľný jazyk. :-) V Taliansku som žila cca 2 roky, potom som si spravila doplnkové štúdium v odbore Taliansky jazyk a kultúra, na čo som následne naviazala ako lektorka taliančiny.

Už rok sa venujem učeniu tohto jazyka individuálnou formou, zväčša online. Mám rada taliansku gramatiku, keďže je štruktúrou podobná slovenskej, lenže presnejšia.

Som k dispozícii vysvetliť základné princípy gramatiky, používanie časov, porovnanie so slovenskou či anglickou gramatikou, ale aj naučiť vás konverzovať v taliančine. Môžem s istotou povedať, že je to veľmi intuitívny jazyk. :-)

Rozoberieme si rôzne témy z každodenného života a rada vám budem zdieľať aj svoje skúsenosti zo života v Taliansku - poviem vám niečo o ich mentalite a kultúre.

Čo sa týka angličtiny, ako takmer všetci z mojej generácie, som absolvovala štúdium tohto jazyka na základnej aj strednej škole. Počas štúdia na vysokej škole som navštívila USA a Anglicko, kde som strávila dokopy 3 mesiace. :-)

Neváhajte kontaktovať ma, rada vás spoznám a spoločne to zvládneme!

Teším sa na vás! :-)

Fotky a certifikáty

Zodpovedané otázky (3)

Tento doučovateľ pomohol odpovedať na nasledujúce študijné otázky

Katarína K.

slovenčina

Môžem sa spýtať, či sa v slove gymnázium „iu” považuje ako dvojhláska, aj keď sa dá rozdeliť pri slabikovaní? A keď sa nepovažuje za dvojhlásku, je tam porušené pravidlo o rytmickom krátení?

Katarína K.

Ema

Dobrý deň, mohla by som sa spýtať, či príčastia patria medzi slovesá alebo prídavné mená? napr, písavší, robiaci…

Katarína K.

Slovesný tvar

Dobrý deň, vie mi niekto pomôcť s úlohami zo slovenčiny?