Jana U.

Jana U.

Odpovedá v priemere do 20 hodín.
20 hod
Prijíma študentov

Jana U.

Prijíma študentov

Doučovanie s jednoduchosťou, hravosťou a radosťou

Cena Od 12 €/hod
Preferované časy: doobeda, poobede, večer, víkend

Popis

Ahojte/ Dobrý deň...
Volám sa Jana Uherková. Od detstva som navštevovala súkromnú základnú umeleckú školu, kde som absolvovala 7 rokov akordeónu, ktorému sa venujem dodnes, doučujem ľudí v mojom okolí. Najväčší záujem však majú o ľudové piesne i dospelí ľudia, ktorí si v tom našli svoje obľúbené hobby. Od svojich 7. rokov sa venujem i spevu a tancu. Počas školy ale i po jej ukončení som brigádovala ako pedagóg tanca, spevu, klavíra v Súkromnej základnej umeleckej škole v Trenčianskej Teplej. Práca učiteľky ma veľmi baví. Už od 15 rokov som sa venovala pedagogike a doučovala som žiakov. Najčastejšie som doučovala slovenský jazyk, gramatiku a literatúru. Pripravovala som deti na prijímačky na stredné školy. Vždy po hodinách som sa cítila plná energie a nadšenia. Vyštudovala som cirkevné konzervatórium v Bratislave, odbor hudobno-dramatický. Na danej škole som si spravila aj vyššie odborné štúdium- pedagogické minimum. Už počas školy sme museli perfektne ovládať slovenský jazyk, či už pravopis, ale aj výslovnosť a dejiny literatúry. Počas tohto štúdia som absolvovala predmety pedagogiky, psychológie, didaktiky a metodiky. Taktiež sme absolvovali povinnú prax, kde sme sa učili pracovať s naučeným učivom ale taktiež nás to priučilo veľkej improvizácií a tolerancii voči žiakom. Už počas štúdia ako som písala na začiatku som využila možnosť učiť na súkromnej základnej umeleckej škole- tanec a spev, deti vo veku 3-6 rokov a 7-10 rokov. Hodiny odučené na umeleckej škole boli pre mňa významné, dávalo mi zmysel odovzdávať svoje poznatky žiakom a zároveň vidieť posun v ich rozvoji, čo bolo pre mňa najväčšie zadosťučinenie. Vďaka tomu som zistila, že sa chcem pedagogike venovať i v budúcnosti. Hodiny neboli vždy len o tanci, ale i vypĺňaní času rôznymi aktivitami, aby deti boli zaujaté do výučby a pritom ani nevedeli, že sa tým učia. Viedla som skupiny žiakov od 7 až po 15 členov. Bolo náročné a zároveň pre mňa náučné vedieť si udržať disciplínu, poriadok v triede, ale zároveň deti zaujať, získať si ich dôveru a rešpekt. Každý týždeň som vymýšľala a plánovala relevantný 7 hodinový program pre deti a snažila sa ich učiť formou hry. Rada hľadám stále nové alternatívy ako zaujať deti, posúvať ich vpred a samozrejme to všetko hravou formou. Program musel byť nápaditý, obmieňanie hier, piesní, rôznych aktivít aby detí nestratili svoju pozornosť a učili sa všetko formou hry. Mala som pripravené rôzne alternatívy ak náhodou pršalo a deti boli ospalé, alebo naopak mali veľa energie a aby sme ju využili naplno a vedeli s ňou pracovať. Prácou som dosiahla ich záujem o tanec, vzbudila som v nich zápal pre učenie sa niečoho nového a zároveň disciplínu, aby zistili, že ak chcú niečo dosiahnuť musia pre to aj niečo spraviť. Je pre mňa dôležité vychovávať pre budúce generácie deti, ktoré budú vedieť ako sa správať v spoločnosti, budú mať úctu voči ľuďom a chuť dosahovať výsledky a predovšetkým mali vštepené morálne zásady, bez ktorých sa nepohnú.
Taktiež som opatrovala deti, čo mi slúžilo ako výpomocná brigáda. Mám veľmi blízky vzťah ku deťom. S prácou detí a mládeže som sa stretla i v inej práci. Bola som vedúca na kúpalisku Zelená žaba, kde ma naučila práca s ľuďmi byť asertívnou, robiť kompromisy, trpezlivejšou, tolerantnejšou v komunikácii. Viedla som tím piatich ľudí, ktorým som zostavovala harmonogram, zaúčala ich do práce, a kontrolovala priebeh ich práce. Taktiež som si musela vybudovať disciplínu a rešpekt, ale zároveň mať s brigádnikmi kamarátsky vzťah.
Bola by som veľmi rad ak by som dostala možnosť Vám to i dokázať, a premeniť tieto slová na skutky.
Budem rada ak Vás môj krátky životopis zaujal a získate dôveru vo mňa a napíšete mi. Spolu môžeme dosiahnuť výsledky s chuťou, radosťou a prirodzenou motiváciou. Viem, aké je náročné sa dostať na vysnívanú umeleckú školu a preto Vám rada pomôžem i s prijímacími pohovormi, vysvetlím, podám predstavu asi ako to tam vyzerá, aby opadol stres a ukázala Vám, že sa dajú i vychutnať prijímačky ak ste dostatočne pripravený a viete čo Vás alebo vaše dieťa čaká.

Typy lekcií

Štandardná lekcia

12 € / 55 min