Mária G.

Mária G.

Odpovedá do 8 hodín, na 100% správ
100% 8 hod
Prijíma študentov

Mária G.

Prijíma študentov

Obchodná nemčina, každodenná nemčina, príprava na pohovory a skúšky (Goethe, maturity)

  • 1 odučená lekcia
  • Doučuje aj online
  • Od  23 €/hod
  • Preferované časy: doobeda, poobede
Cena Od 23 €/hod
Preferované časy: doobeda, poobede
Popis Typy lekcií Referencie Fotky & certifikáty

Popis

S čím Ti viem pomôcť?

o Výuka bežnej, každodennej nemčiny
o Obchodná nemčina do školy, do práce a pre podnikanie

o Príprava na povolanie:
• Kancelárska nemčina – administratíva, zákaznícky servis
• Manažérska nemčina a komunikácia s obchodnými partnermi
• Vedenie teamu – motivácia, feedback, krízové situácie
• Pracovný pohovor – ako uchádzač, ako pohovorujúci
• Procesný manažment (Greenbelt)
• Gastronómia – Vieš, prečo nesmieš kolegovi v kuchyni nikdy povedať Ja,ja..? :)

o Nováčik v Nemecku?
• Hľadanie práce a príprava na pohovor
• Hľadanie bývania a pomoc s komunikáciou
• Úrady a formality (prihlásenie pobytu, finančný úrad, bankový účet..)

o Príprava na skúšky (Maturita, Goethe Certifikát apod.)
• Obohatenie slovnej zásoby, univerzálne použiteľné frázy na ústnom a písomnom prejave, správna štruktúra textu, bežné chytáky na testoch, stratégie vypracovávania jednotlivých typov cvičení.

o Cestovateľská nemčina & tipy (od Apríla 2023 na ceste okolo sveta)
o Efektivita učenia


Ahoj, moje meno je Mária

V Nemecku som žila 4 roky a celý môj profesný život (9r) fungujem v nemčine. Moje skúsenosti od pomoci v kuchyni v Mníchove cez 9-mesačné štúdium obchodu a podnikania v Štutgarte, stáž v Czech Trade (českej vládnej agentúre na podporu nemecko-českého obchodu), až po prepracovanie marketingového mixu reštaurácie v rámci mojej diplomovej práce mi umožnili naštartovať moju profesnú cestu, ktorej základy stoja práve na znalosti nemčiny.

Následne som žila v Prahe, tam som 5 rokov pracovala v korporáte na oddeleniach zameraných na nemecký, rakúsky a švajčiarsky trh v oblasti HR, logistiky, zákazníckeho servisu a procesného manažmentu. Posledný rok som viedla team, kde som tiež v nemčine robila množstvo pracovných pohovorov.

Teraz môžem zhodnotiť, že znalosť obchodnej nemčiny a nemeckých trhov mi otvorila dvere do profesného sveta a v rebríčku konkurencie na pracovnom trhu ma vyšvihla na úroveň, kedy som si prácu nikdy nehľadala dlhšie, ako dva týždne.

S výbornou nielen obchodnou nemčinou, som sa už v 30tke mohla odhodlať nie len snívať, ale začať žiť svoj sen. Urobila som si C1 certifikát z nemčiny u Goethe Institut, s priateľom sme podali výpoveď v práci, zbalili si kufre a v apríli 2023 sme sa vybrali do JV Ázie, po ktorej odvtedy cestujeme a popri tom učím nemčinu online.


Prečo si myslím, že som dobrou voľbou ako lektorka nemčiny?

Neučím z knihy, ale z praxe. Som veľmi štrukturovaná a organizovaná, čo sa, samozrejme, odráža aj na výuke. Dôraz kladiem predovšetkým na aktívne zapájanie študenta do vyučovania. Práve pravidelnými konverzáciami a neustálym opakovaním slovenj zásoby a pravidiel gramatiky v praxi si človek jazyk zautomatizuje tak, že ho vie potom na danej úrovni využívať plynule, sebavedomo a bez dlhšieho premýšľania.

Učebné materiály a domáce úlohy študentom vždy pripravujem individuálne podľa ich aktuálnych potrieb a toho, čo v jazyku potrebujú práve zdokonaliť. Môžeš sa teda spoľahnúť na absolútne individuálny prístup zameraný priamo na Tvoje potreby.

Okrem samotných doučovaní Ťa tiež budem viesť k tomu, aby si sa učil čo najefektívnejšie. Množstvo získaných vedomostí sa nerovná množstvu vynaloženého času a peňazí na doučovanie, ale prístupu a systému, akým sa študent jazyk učí. Učenie jazyka sa so študentmi snažíme čo najviac zakomponovať do bežných denných činností, aby si naň nemuseli vyhradzovať zbytočne veľa svojho voľného času. Môžeš si počas cesty autobusom do práce opakovať slovíčka a frázy vo výbornej aplikácii Anki (zdarma) alebo spojiť príjemné s užitočným a obľúbený seriál si pozrieť v nemčine. Chcem, aby moji študenti v bežných situáciách uvažovali v nemčine a zisťovali, čo by im v reálnom živote v nemčine robilo ťažkosti. Aj takéto postrehy potom určujú smer výuky.

Úvodná hodina zdarma

C1 certifikát od Goethe Institut v Prahe

Vyučujem výhradne online formou

Cena hodiny: 20 € / 60 min (pri 3 a viac hodinách týždenne 17 € / 60 min).

Ak sa ti môj profil páči a myslíš si, že by ti moje skúsenosti mohli pomôcť na tvojej ceste za plynulou nemčinou, určite mi napíš a spoločne dohodneme všetky detaily :)

Typy lekcií

Štandardná lekcia

23 € / 60 min

Referencie (4)

+ Pridať referenciu
Diana G.

Diana G.

Neoverená referencia

S radosťou chcem vyjadriť svoju vďačnosť Márií, ktorá mi pomohla úspešne prekonať skúšku z odbornej ekonomickej nemčiny na úrovni B2. Jej profesionálny prístup, trpezlivosť a podpora mi umožnili zlepšiť sa v nemeckom jazyku a dosiahnuť moje ciele. Vďaka jej úsiliu a vedeniu som teraz sebavedomá a pripravená na ďalšie akademické výzvy. Odporúčam ju so všetkou dôverou každému, kto hľadá kvalitné a efektívne doučovanie nemeckého jazyka na vysokej úrovni.

Odpoveď doučovatela:

Ďakujem Diana! Keď sa chce, všetko sa dá a s tvojím nasadením bola každá hodina radosť učiť :)

Rocco

Rocco

Neoverená referencia

Mária je veľmi milá,príjemná,inteligentná lektorka a osoba.Od začiatku má ku mne osobitný a profesionálny prístup.Na každú hodinu je perfektne pripravená,hodiny sú zaujímavé,bavia ma ani neviem,ako vždy tá vyučovacia hodina uplynie.Moja nemčina sa za ten čas,ktorý ma Mária doučuje,naozaj viditeľne zlepšila.Veľa krát mi vie vyjsť v ústrety,ak mi náhodou dohodnutý vyučovací termín nevyhoje,vždy vie nájsť riešenie a bezproblémov sa vieme dohodnúť na náhradnom termíne.Som rád,že som si na zdokonalenie nemčiny vybral práve Máriu a som si istý,že ak si aj vy vyberiete na doučovanie práve ju,nebudete ľutovat. :)

Odpoveď doučovatela:

Ďakujem Robert, študent, ktorého je radosť učiť a pri ktorom sa každú ďalšiu hodinu zaslúžene tešíme z veľkých pokrokov! :)

Ida O.

Ida O.

Neoverená referencia

Mária je veľmi dobrá lektorka nemeckého jazyka. Má individuálny prístup. Rýchlo odhalí nedostatky v nemčine u svojho študenta a zameria sa práve na ne. Gramatiku perfetkne vysvetľuje a názorne precvičuje. Dobre sa s ňou konverzuje na rôzne témy. Vždy obohatí slovnú zásobu. Tiež má dobré tipy na online zdroje. Dporučujem každému, kto chce v nemecky hovoriach krajinách pracovať.

Odpoveď doučovatela:

Ďakujem Ida :)

Ivan J.

Ivan J.

Neoverená referencia

Mária je super lektorka, jej spôsob vyučovania hodnotím veľmi pozitívne. Gramatika, domáce úlohy a konverzácie všetko je na veľmi vysokej úrovni, prípravu na hodiny berie svedomito. Určite by som ju odporučil každému kto sa chce zlepšiť.

Odpoveď doučovatela:

Ďakujem Ivan :)

Fotky a certifikáty