Jakub G.

Mgr. art. Jakub G.

Odpovedá do 6 hodín, na 40% správ
40% 6 hod
Prijíma študentov

Jakub G.

Prijíma študentov

Lekcie spevu - Vocal Coach-Voice teacher

Cena Od 23 €/hod
Preferované časy: doobeda, poobede, večer, víkend
Popis Typy lekcií Referencie Fotky & certifikáty Blogy

Popis

Hudba je most, ktorý spája ľudí z rôznych brehov, je prístav, ktorý zabíja
smútok a maže starosti, je loďou, ktorá kolíše srdce a dušu..
preto ju milujem a naučím ju milovať aj Vás :)

*********************************************************************************************
Vitajte milé deti, rodičia i všetci vyznávači spevu a klavírnej hry! Cesta poznania a zdokonalovania najstaršieho hudobného nástroja - ĽUDSKÉHO HLASU, ale aj KLAVÍRNEJ HRY je naozaj bohatá! :))

Kto som?

Moje meno je Jakub Gubka a som absolventom magisterského štúdia na VŠMU v Bratislave. Venujem sa koncertnej činnosti a vo veľkej obľube odovzdávam svoje vedomosti a skúsenosti mladým talentom, ktorých podľa môjho názoru máme na Slovensku veľmi veľa.

Svojim rozšíreným štúdiom doplnkovej pedagogiky, ktorú som študoval na VŠMU sa snažím objavovať a prebúdzať talent už u detí v útlom veku, ale aj dospelých. Hudba a spev si nekladú vekové hranice, a to je na tom to krásne. Stačí mať čas, chuť, dobrú náladu, avšak tá často prichádza hneď po zaspievaní a zahratí prvých technicky správnych tónov.

Čo Vám ponúkam ?

Definovať hudbu, SPEV a teda umenie vo všeobecnosti, nie je také ľahké ako sa zdá. Ale aj práve preto umenie predstavuje jednu z najušľachtilejších sfér a prihovára sa k nám, každý deň v rôznych podobách. Hudbu môžeme vnímať, počúvať, cítiť, ale hlavne precítiť ju a nabiť sa energiou, ktorú sama ponúka.
Tak isto aj ja Vám ponúkam svoju energiu, ale predovšetkým svoje vedomosti a skúsenosti v oblasti umenia, ktoré je tak vzácne. Spev je vyjadrovacím prostriedkom od nepamäti a už v Starovekom Grécku vedeli, že dokáže potláčať rôzne neduhy.

Sny, fantázia, túžba dokázať niečo vo svete, nás každodenne poháňa byť lepšími než sme boli včera.
Byť spevákom či speváčkou je asi najčastejšie skloňovaným snom z detských úst. A ba čo viac klavír je práve jeden z najčastejších nástrojov, ktorý vyniká práve spolu s ľudským hlasom a tiež naopak :) Odhliadnuc od toho či niekto má alebo nemá talent, mali by sme brať umenie, hudbu, spev ako dar - liek, ktorý nelieči, ale uzdravuje...Pretože spievanie a hranie nás baví! :)


*********************************************************************************************
Moje úspechy, kurzy :


1.cena- Medzinárodná spevácka súťaž Imricha Godina , Vráble 2008
- zvláštna cena M.Schneidera Trnavského

1.cena- Medzikonzevatoriálna súťaž , Žilina 2011

2.cena- Medzinárodná súťaž Rudolfa Petráka, Žilina 2012

1.cena- Medzikonzervatoriálna súťaž ,Žilina 2013

- Mezinárodná akadémia zborového spevu Lubeck/ Nemecko/ 2012
- Aktívna účasť majstrovských kurzov A.Plachetku v Rudolfinum / Praha 2017

**********************************************************************************

Významná koncertná činnosť :

Bratia Dvorskí a ich hostia 11.október 2008

- G. Donizetti - Viva la Mamma, prierez operou, účinkujú študenti Konzervatória v Bratislave, Dom umenia Fatra, Žilina, ŠKO -Žilina, Filharmónia Košice, 2014

- Koncert z diel W. A. Mozarta, účinkujú študenti Konzervatória v Bratislave, Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, Bratislava - Capella Istropolitana, 2012

- Koncert pri príležitosti 73. výročia založenia mesta Partizánske, účinkujú - J. Dvorský, T. Palovičová, J. Gubka , Komorný orchester ZUŠ Partizánske, 2011

-Koncert pre mesto Partizánske : spoluúčinkovanie s M.Babjakom ,D Buranovským- 14.september 2012

- M. Dvorský a jeho hostia, vokálny koncert, Partizánske, 2009

- Koncert pri príležitosti 1150 výročia príchodu Cyrila a Metoda,
účinkujú -D. Podkamenská- Bezačinská, J. Gubka, Partizánske, 2011

*********************************************************************************
Naštudované postavy z opier:

J.N.Humel –Mathilda von de Guise

Postava: -Duca

J.Haydn - La canterina

Postava: Don Ettore

Leoš Janáček - Lyška Bystrouška

Postava: Harašta

Giovanni Paisiello - Kráľ Teodor v Benátkach

Postava: Acmet / projekt Slovenského národného divadla

Emmerich Kálmán - Čardašová princezná

Postava: Edwin
***************************************************************************

Štúdium spevu a hudby ponúka veľa radosti, pozitívnej energie a taktiež má zdravotné benefity. Mnohé štúdie poukazujú a zároveň potvrdzujú pozitíva spevu a hudby v pôsobení na deti, ľudí a rozvíja ich kognitívne funkcie.

Čo ste o hudbe ako takej, speve možno nevedeli?

Spev má liečivé účinky aj na telesné orgány, stimuluje v mozgu rovnaké časti ako čokoláda či dobré jedlo. Okrem toho pozitívne ovplyvňuje psychiku a uvoľňuje endorfíny − hormóny šťastia. Môže vyriešiť aj problémy so zaspávaním. Rytmus hudby je blízky rytmu srdca a srdcovému tepu. Pomalá, monotónne sa opakujúca hudba spomaľuje tep srdca, frekvenciu dychu aj frekvenciu mozgových vĺn. Upokojujúce melódie liečia vysoký tlak, napätie, kŕče, nespavosť, srdcové ochorenia aj bolesti hlavy.

(Notový materiál zdarma)





Teším sa na stretnutie s Vami priatelia ! :)

Typy lekcií

Štandardná lekcia

23 € / 55 min

Referencie (11)

+ Pridať referenciu
Michael H.

Michael H.

Neoverená referencia

S Jakubom som trénoval skoro 2 roky. Hodiny spevu boli vynikajúce, s osobným prístupom a efektívnou štruktúrou. Prešli sme rôzne druhy pesničiek od ľudových cez moderné až operu. Jakub poskytoval užitočnú spätnú väzbu, čo mi pomohlo technicky aj v sebavedomí. Určite odporúčam pre každého, kto chce zlepšiť svoj spev. Za mňa najlepší učiteľ akého som mal.

Rudolf H.

Rudolf H.

Neoverená referencia

Jakub sa nebojí pustiť sa do boja aj so strateným prípadom ako som ja, ktorému ani vlastná žena neverila že sa naučím spievať. :D Je to veľmi trpezlivý učiteľ a po roku sa ľady pohli, naučil ma pekne pracovať s dychom a rozdiel je veľmi viditeľný. Odporúčam všetkými desiatimi.

Erik E.

Erik E.

Neoverená referencia

Hodiny spevu s Jakubom do poručujem. Jeho technika výučby veľmi pomôže a každá hodina, vždy niečo nové prinesie. Som veľmi rád, že jeho talent môže posúvať ďalej. Joker..:)

Matúš ..

Matúš ..

Neoverená referencia

Jakub je veľmi ochotný, povie veci na rovinu, a všetko detailne vysvetlí. S hodinami som bol spokojný, bohužiaľ som ich z osobných dôvodov musel zrušiť ...

David D.

David D.

Neoverená referencia

S Jakubom spolu online cvicime uz nieco cez rok a musim povedat, ze som velmi spokojny. Pocas hodin sa studentovi venuje na 100%, vsetko prisposobuje tak aby sa clovek posuval a zaroven ho to bavilo. Ma velmi hlboke technicke znalosti spevu a na hodiny sa stale tesim. Jeho vasen pre hudbu je velmi zretelna a rychlo nakazi aj vas. Mna to stale bavi viac a viac. 11/10

Fotky a certifikáty

Blogy (1)

Radšej spievať ako kopať do lopty?

Spievanie nie je pre mňa, nemám sluch, nemám talent, budem na výsmech. Vyvediem Vás z omylu! Koľko ráz sa rozhodujeme, ako rodič či dať svoje dieťa na krúžok. Má to byť futbal, floorball, hokej či…