A ako Angličtina a prečo sa ju začať učiť?

A ako Angličtina a prečo sa ju začať učiť?

Publikované: 18. 4. 2023 Autor: Lenka S.

Ahojte, všetci !  :) Dnes si budeme hovoriť o tom, prečo je dobré začať s učením sa angličtiny. Všetky dobré veci začínajú na A ako angličtina napríklad abeceda, adrenalín a alkohol:) Ale ak sa na to pozrieme z jazykovej perspektívy, angličtina je všade vo všetkých kútoch sveta. Takže ak chcete byť jazykovo zdatný, angličtina je tá správna voľba.

Tu je niekoľko dôvodov, prečo začať s učením sa angličtiny:

  1. Vďaka angličtine môžete cestovať po celom svete bez problémov. Môžete si užiť miestnu kultúru a zistiť, aké sú miestne zvyky a tradície.

  2. Angličtina je univerzálny jazyk obchodu a obchodovania. Ak máte obchodné ambície, naučenie sa angličtiny vám môže otvoriť dvere k obchodným príležitostiam v celom svete.

  3. Angličtina vám umožní prístup k zdrojom informácií. Ak sa vám páči sledovať filmy, počúvať hudbu alebo čítať knihy, angličtina je kľúčom k mnohým zdrojom informácií.

  4. Angličtina vám umožní komunikovať s miliónmi ľudí z celého sveta. Ak ste niekedy stretli niekoho, kto hovorí iným jazykom, tak viete, aké frustrujúce to môže byť, keď sa nedokážete dorozumieť. S angličtinou sa takýmto situáciám môžete vyhnúť.

  5. Angličtina je jazykom populárnej kultúry. Ak máte radi hudbu, filmy alebo televízne seriály, tak bez angličtiny by ste sa nedokázali dostať do sveta populárnej kultúry.

  6. A nakoniec, naučenie sa angličtiny vám dáva výhodu pred ostatnými, ktorí neovládajú tento jazyk. Mohli by ste získať lepšie pracovné príležitosti, zlepšiť svoju komunikáciu a dokonca sa naučiť nové veci.

Takže, čo ešte čakáte? Začnite doučovať angličtinu a staňte sa jazykovým znalcom!

Začni už dnes a uč sa angličtinu so mnou :)