Kurz o zmene stravovacích návykov / 3.2 Prvé zmeny a ciele (II)

Kurz o zmene stravovacích návykov / 3.2 Prvé zmeny a ciele (II)

Publikované: 21. 4. 2023 Autor: Daniel F.

Ryža

Ryža je veľmi diskutovanou otázkou. Povedal by som, že vždy, keď môžete, a vždy, keď je to možné, používajte ale máte aj iné možnosti, napríklad guľatú alebo dlhú bielu ryžu, ktorá v kombinácii s bielkovinami alebo zeleninou bielkovinami alebo zeleninou nie sú najlepšou voľbou.

Máte aj iné druhy, napríklad basmati, ktoré môžu dodať vašim pokrmom osobitnú farbu a chuť.

Konzervy

Sú kľúčom k SOS špajze. K dispozícii máte všetky druhy potravín: strukoviny, ryby a morské plody... Jediné, na čo musíte dávať pozor, je množstvo soli, snažte sa neprekročiť jeden gram na 100 gramov.

Ostatné obilniny

Proso, jačmeň, quinoa, quinoa, pohánka, bulgur, ovsené vločky, špalda. Pšenica nie je jediná obilnina, ktorá existuje. Sú dokonale konzervované a môžu dopĺňať obedy, večere a raňajky, večere alebo raňajky. Navyše si pri obmene môžete vychutnať rôzne chute, možnosti a rozmanitosť.


Uhorky

Dodávajú šalátom a jedlám nádych chuti, sú tiež dobrým občerstvením alebo predjedlom:

Uhorky, olivy, lupienky, jarná cibuľka .... Jediné, na čo si treba dať pozor, je soľ.


Oleje a octy

Extra panenský olivový olej by mal byť kráľom vašej špajze. Ďalšou možnosťou je extra panenský kokosový, ale mať olivový olej ... Môže byť doplnený akýmkoľvek octom s výnimkou smotanového a balzamikového octu. Ak chcete olivovému oleju dodať iný nádych, môžete môžete pripraviť ochutené oleje, pridať cesnak, korenie, sušené paradajky, chilli, rozmarínu atď.

Slnečnicovému oleju sa radšej vyhnite a na vyprážanie ho radšej nepoužívajte studený.


Sušené ovocie a orechy

Myslím, že sú nevyhnutnosťou, sú všestranné, zasýtia a sú veľmi výživné. Najzdravšie možnosti zdravé možnosti sú surové alebo pražené. My by sme si dali vlašské orechy, pistácie, lieskové orechy, kešu orechy, mandle... kiko a miešané vajíčka sa medzi ne nepočítajú. Niekoľko sušených marhúľ, sultánok alebo datlí môže byť môžu byť dobré do šalátov, jogurtov alebo ako občerstvenie.

Káva a bylinkové čaje

Myslím si, že sú dobrým spôsobom, ako vypiť viac vody, a zdravou možnosťou ako doplnok k občerstveniu, ale záleží na tom, ako ich pijete občerstvenie, ale to závisí od chuti každého človeka. V každom prípade neverte v tým bylinkovým čajom, ktoré vám sľubujú dokonalú siluetu, hoci verím vo fytoterapiu, neverím v superpotraviny.

Semienka

Rovnako ako orechy ich považujem za nevyhnutnosť, sú všestranné, sýte a veľmi výživné, sýte a veľmi výživné. Chia, mak, sezam alebo ľanové semienka sú dobré.

Okrem šalátov alebo pyré ich môžete použiť aj na prípravu pudingov. Nezabudnite ich opekať alebo ich rozdrvte, aby sa lepšie vstrebávali.

Ďalšie zložky

Vyskúšajte nové veci. Práve v tom sa u vás ujme zmena. Textúrované sójové bôby, kefír, tofu, seitan a iné zdravé ďalšie prísady, ktoré nikdy nenavštívili vašu špajzu a sú zdravé.

Nápoje

Voda. Sýtená voda. Mlieko a zeleninové nápoje.

Čokolády

S podielom kakaa nad 70 %.

Ovocie, zelenina a hľuzy

Toľko, koľko chcete. Čím viac, tým lepšie. Najlepšie v sezóne a na miestnu spotrebu.