Hravé učenie sa slovíčok - stránka Vocabulary.com

Hravé učenie sa slovíčok - stránka Vocabulary.com

Publikované: 11. 5. 2023 Autor: Ivona M.

Existuje množstvo spôsobov učenia sa slovnej zásoby v angličtine. Všetkým sú známe techniky memorovania a prepisovania, existujú však stránky, ktoré nám so slovíčkami môžu pomôcť a to takou formou, ktorá nás bude baviť.

Jednou zo stránok je Vocabulary.com (https://www.vocabulary.com). Pomocou nej si môžeme slovíčko, ktoré nepoznáme, vyhľadať a po prihlásení ho taktiež môžeme pridať do zoznamu slov, ktoré sa chceme naučiť. Stačí kliknúť na "add to list" , teda pridať do zoznamu, ktorý sme si predtým vytvorili. 

Stránka disponuje sekciou "Vocabulary Lists", teda zoznamy slovnej zásoby. Tu je možné nájsť rozmanité zoznamy slov z rôznych oblastí, ako sú napríklad "slová, ktoré používal Shakespeare" alebo "slová z Veľkého Gatsbyho".

Po vybraní témy, ktorá nás najviac zaujíma môžeme slovíčka prechádzať formou "flashcards", alebo kartičiek, alebo si môžeme preskúšať svoje vedomosti v teste.

Ďalšou sekciou je VocabTrainer™, teda tréner slovnej zásoby, v ktorom si poriadne precvičíme všetky slovíčka, ktoré sme si uložili do zoznamov. Pri každom slove je poskytnuté hĺbkové vysvetlenie termínu.

Stránka je v anglickom jazyku, čo však môže pomôcť k ešte väčšiemu ponoreniu sa do jazyka a získaniu väčšej odvahy.

Držím Vám palce pri učení!

Ivona