Ľubomír Š.

Mgr. Ľubomír Š. PhD. ThLic.

Responds within 1 hr, to 60% of messages
60% 1 hr
Accepts new students
Free trial lesson

Ľubomír Š.

Accepts new students
Free trial lesson

Svoj život som zasvätil talianskemu jazyku a kultúre

  • 5/5 (rated by 1 student)
Price From 20 €/hr
Preferred times: mornings, midday, evenings, weekend
Description Lesson types References Photos & Certificates

Description

Bol som malým dieťaťom, nevedel som ani slovo po taliansky a sestra mi stále s istým uštipačným tónom hovorila, že som Talian. Študoval som na 8-ročnom gymnáziu zameranom na cudzie jazyky, kde som sa učil anglický a nemecký jazyk, no keď som prvýkrát započul taliansky jazyk, jeho vášeň a temperament bolo rozhodnuté. A čo mi sestra predurčila, sa splnilo. 🙂
Magisterské štúdium (Mgr.) som absolvoval na Univerzite Komenského, kde som študoval teológiu, pedagogiku a filozofiu. Už ako 21 ročný som začal učiť, ešte bez ukončeného vysokoškolského vzdelania. Spočiatku som učil dva predmety, neskôr sedem, vrátane talianskeho a latinského jazyka. Absolvoval som rôzne prekladateľské kurzy doma i v zahraničí, kurzy etikety a diplomatického protokolu. Úspešne som zvládol certikáty CILS B2 a C1 vydané Univerzitou pre cudzincov v Siene. Získal som všeobecnú štátnicu z talianskej jazyka a kultúry úroveň C1-C2, ktorá ma oprávňuje vykonávať prácu prekladateľa, tlmočníka a lektora talianskeho jazyka.
Pokračoval som ďalej v štúdiu na doktorandskom stupni, opäť na Univerzite Komenského. Prvý stupeň doktorandského štúdia (ThLic.) som úspešne absolvoval v roku 2020 a v roku 2023 som dokončil druhý stupeň. (PhD.) V rámci doktorandského štúdia som vystupoval na viacerých konferenciách doma a v zahraničí a vydal niekoľko recenzovaných vedeckých článkov, či metodík. Pokračujem v štúdiu druhej vysokej školy v talianskom jazyku Italština a italská kultúra (Mgr.) na Univerzite Palackého v Olomouci. V odbornom preklade C1-C2 sa zdokonaľujem pod vedením snáď najväčšieho odborníka na taliansko-slovenskú komparatívnu linguistiku - prof. Nicola Cardiu.
Momentálne vyučujem už ôsmy rok taliansky a latinský jazyk a všeobecnú pedagogiku na Cirkevnom konzervatóriu v Bratislave. Mám skúsenosť aj s výučbou priamo v Taliansku na univerzite v Lecce. Venujem sa učeniu talianskeho jazyka detí i dospelých a prekladov textov z rôznych oblastí. Pri učení využívam inovatívne metódy, snažím sa čo najviac spoznať potreby študenta a empaticky im prispôsobiť vyučovací proces. Je pre mňa dôležité nielen odovzdať vedomosti, ale naučiť svojich študentov umeniu efektívneho učenia.
Som zakladateľom projektu Belpaese.sk, ktorý sa venuje výučbe talianskeho jazyka, prekladom a tlmočeniu a zážitkovému cestovaniu v Taliansku.
U nás v Belpaese môžete mať hodiny aj s veľmi šikovnou a sympatickou lektorkou Peťkou. Na doučma ju nájdeš pod menom Peťka Gregorová. :)

Lesson types

Skúšobná lekcia

Free / 20 min
Štandardná lekcia

20 € / 45 min
60 minútová lekcia

25 € / 60 min
90 minútová lekcia

35 € / 90 min

References (2)

+ add reference
John W.

John W.

1 lesson taught

I have tried many times to advance in Italian, but only with Ľubomír I make visible progress. He is very patient and the lessons are very interactive, based on real situations.

Michaela J.

Michaela J.

1 lesson taught

Ľubomír je fantastický doučovateľ, ale v prvom rade skvelý a pokorný človek. Priznám sa, že som sa taliančinu začala učiť ako nutné zlo kvôli práci, ale cez spoločné hodiny som si ju zamilovala. Som vďačná aj za to, že mi vysvetlil aj rôzne špecifiká talianskej kultúry a gastronómie, čiže sa v Taliansku cítim ako doma. Ďakujem aj za neustálu podporu a motiváciu, aj keď som si neverila. Ľubo, ďakujem, že to so mnou stále zvládaš.

Tutor's answer:

Miška, som vďačný za Tvoje slová. Myslím, že v každom človeku je nesmierny potenciál a som rád, že ho môžem spolu s Tebou objavovať. Som na Teba veľmi hrdý, urobila si veľký pokrok. Verím, že to spolu dotiahneme ešte k vyšším métam. In bocca al lupo!

pictures and certificates