Author's photo
Zuzka Š.
matematika

Domáca úloha z matematiky

Vypočítajte obvod a obsah rovnoramenného lichobežníka, ak poznáme základne a (dolná), c (horná) : a = 22 cm, c = 14 cm, lichobežníka v = 3 cm

Do štvorca so stranou 50 cm (na výkrese) je vpísaný kruh, ktorý sa dotýka strán štvorca presne v ich strede. Keď tento kruh vystrihneme, aká plocha nám na výkrese zostane?

2 odpovede
Prílohy:
Answer image
Komentáre:
Zuzka Š.
Ďakujem veľmi pekne, len tomu druhému pánovi to vyšlo inak, tak teraz neviem
Marek J.
V dolnom riešení pri výpočte obsahu je podľa chyba, lebo vzorec je (a+c).v /2 a nie a+c.v /2, tá zátvorka je tam veľmi dôležitá, lebo bez nej to nevychádza dobre
Marek J.
a pri výpočte pytagorovej vety je dole použité c=14, čo podľa zadania je síce pravda, ale nie v našich pravouhlých trojuholníkoch s odvesnami 3 a 4cm, ktorý nám tam vznikli (obrázok)
Zuzka Š.
Ďakujem za vysvetlenie
avatar
Zmazaný účet
Ahoj
Tu máš vypočítanu úlohu 1
:)
Prílohy:
Answer image
Komentáre:
Zuzka Š.
Ďakujem Vám veľmi pekne, len teraz neviem, ktorý je správny, že či ten hore alebo ten Vás
Tomáš Č.
Pán hore má dobre riešenie tento človek dáva zle riešenia.
Tomáš Č.
Pán Niko už sa šíri kritika na Vás prosím Vás keď dávate výsledok tak si to prekontrolujte lebo potom človek nevie, čo je dobré pán hore to vypočítal správne, vy ste dostali úplne nezmysli. Pozeral som Vašu stránku na instagrame dúfam že nedoucujete lebo očividne máte problém aj s príkladmi zo základnej školy. Keď už chcete doucovat tak najskôr sa to doucčte buď z videí z kníh alebo nájdite si doučovateľa.