Author's photo
Milan K.
matematika

Matematika

Dobrý deň chcrm sa opýtať či to mám dobre Ďakujem za ochotu

Prílohy:
Question image
2 odpovede
Úlohu 16 máš dobre, ten vzorec vieš. Ale potom v ďalších dvoch úlohách ho používaš zabúdaš deliť dvoma, teda výsledky Ti vyšli nesprávne.

Tvojmu postupu v 19 celkom nerozumiem. Veď ak sa pozrieš na obrázok, tak vidíš, že zelenej je viac, ako iných - čo s tým? Tak celý štvorec má 2*2 metre, teda 4 m^2. Jedna polovica z neho je zelená, to sú 2 m^2. Žltá časť je pravouhlý trojuholník; použi tam vzorec, ktorý si písal v prvej úlohe na tento strane, a zisti, že jeho plocha je 0,8*0,8/2, teda 0,32 m^2. No a modrá = všetko - zelená - žltá, teda 4-2-0,32=1,68.

Ak by si mal otázky, píš :-)
Kubo
Komentáre:
Milan K.
Nemozes mi poslat presne 17,18,ul.rozpis atd
Teraz je to dobre ?
Prílohy:
Answer image
Komentáre:
Jakub H.
17 a 18 máš dobre. Ale sa silou mocou snažíš odpovedať, že každou farbou namaľujeme... To nie je veta, ktorá by dávala zmysel. Ako keby som ti zadal úlohu že: Jožko má 12 rokov, Ferko je od neho o 3 roky mladší a Janko o 3 roky starší. Napíš, koľko rokov má KAŽDÉ Z DETÍ. (Vidíš, rovnaká otázka.) A vidíš, že odpoveď „každé z detí má xy rokov nedáva zmysel. Ak si každý obsah pomenuješ S, potom sa Ti budu pliesť. Skus sformulovať odpoveď v podobe že touto farbou namaľujeme toľkoto plochy...