reflexívna a duchovná poézia, ideové a názorové východiská

Dobrý deň, prosím vás pekne o radu s otázkou. Vysvetli pojmy reflexívna a duchovná poézia, demonštruj ideové a názorové východiská J. Smreka a R. Dilonga.
Srdečne vám ďakujem a prajem pekný deň

3 odpovede
Prílohy:
Answer image
Komentáre:
Tímea L.
Mám toho viac, napíšte mi na profil.
Miriam K.
Ďakujem pekne a prajem pekný večer
Reflexívna poézia je žánrom básnických textov, ktoré sú zamerané na sebareflexiu a introspekciu. Duchovná poézia zasa zahŕňa témy ako náboženstvo, viera a spirituality.

Ideové a názorové východiská Jana Smreka sú zamerané na filozofickú reflexiu, kritiku konzumného spôsobu života a hľadanie hlbšieho významu v živote. Róbert Dilong zasa v svojej poézii prezentuje názor na sociálne a politické témy ako napríklad chudoba, nerovnosť, neoliberálne ekonomické systémy. Obaja autori vychádzajú z humanistických hodnôt a kritického prístupu k spoločenským javom.
Komentáre:
Miriam K.
Pekne ďakujem za Vašu pomoc
Miriam K.
Dobrý deň, pán Karol, prosím Vás, vedeli by ste mi ešte poradiť s touto otázkou? Je toho veľa na internete, ale neviem ako to mám zhrnúť aby sim správne odpovedala. Vymenuj typické znaky staroslovienskej literatúry. Vyhľadaj a vysvetli myšlienky ukážok č..nejaký príklad Charakterizuj tvorbu (pôvodnú a prekladovú) Cyrila a Metoda. Ďakujem Vám vopred veľmi pekne
To potrebujete nejakú prácu? Alebo len vyjadrenie názoru?
Komentáre:
Miriam K.
Dobrý večer, to potrebujem len vyjadriť sa k tej otázke. Ďakujem pekne za odpoveď