A matter os taste. Describing food

Mám vetu It's known that there were early human settlements near natural salt deposits. Potom mam There ________________________ near natural salt deposits.
Mam tam daco doplnit a ta veta znamena to iste ako ta prva a mam tam pouzit passive of know,think,believe... to je cvicenie a dalej je tam veta Soldiers in the ancient Roman army are known to have received salt as part of their wages. It___________________ salt as part of their wages. a mam tam doplnit daco podla zadania.
Dakujem

2 odpovede
There were known to be early human settlements near natural salt deposits.
It is known that soldiers in the ancient Roman army have received salt.
avatar
Zmazaný účet
To máš tak isto ako v slovenskom jazyku. Musíš vytvoriť zo slovies (poznať, myslieť, veriť) pasiv(je známe, je myslené, je verené- áno v anglickom jazyku sa môže povedať aj je verené ak niekto niečomu verí).
A teraz ti už iba ostáva mechanická robota. Všetky tri pasivy znamenajú skoro to iste ako it is known, takže môžeš ich vymieňať ako sa ti zachce a používať ktoré chceš. Takže ja odporúčam najskor skúsiť úlohu spraviť v slovenskom jazyku a použiť iba mozog a potom preložiť do angličtiny.
PRVA VETA: Je známe že existovali nejaké usadlosti v blízkosti ložísk soli.
=> ako na to teraz pozerám, tak to čo v tomto cvičení chcú je, aby si sa pozrela na vetu s Rimani a použila ju ako model. K tomu vidíme, že tam použili '' are known to + modalne sloveso + normálne sloveso... '' Teraz toto '' are known to... '' aplikuj na našu prvú premodelovanú vetu a vznikne ti: '' HUMAN SETTLEMENTS ARE KNOWN TO BE (be=modalne sloveso) LOCATED (POSITIONED, FOUND) NEAR SALT DEPOSITS. Vetu iba 3x prepíš, vygumuj known a napíš tam do jednej believed, do druhej thought a do tretej accepted. Toto je odpoveď.
DRUHÁ VETA: Vyzerá pre Slováka prirodzenejšie. Použi prvú vetu ako model a vznikne ti:
IT IS KNOWN (THAT) THE ROMAN ARMY RECEIVED SALT AS A PART OF THEIR WAGES. Teraz 3x prepíš ceruzkou a nahraď thought, believed, accepted za known
PRO TIP:
Všimni si, že za každým pasivom nasleduje slovo that. Takže máme vetu '' It is known that there were... '' v angličtine je bežné, že slovo '' that'' sa vynecháva a preto môžeš napísať iba ''It is known, there were... '' Pre Slovákov je to neprirodzené, ale zvykni si a poriadne sa uč, lebo bez angličtiny v dnešnej dobe budeš vyzerať ako človek z jaskyne. Ďalšia vec, nevadí, že teraz nevieš úplne všetko hlavne sa tvár ako keby angličtina bola pre teba dôležitá a uč sa, hladaj si na internete nejaký material ktory ti to vysvetli, su aj youtube chanels ktore pomahaju sa ucit, staci len otvoriť oci a neignorovat svet okolo nas a mysliet si ze to nebude mat ziadne nasledky. Odporucam ti ist na work and travel (vygugli si) ked skonci korona o par rokov. A ked si moc mlada, tak skus sa opytat rodicov ci ti nezaplatia cez leto 2 mesiace do anglicka do nejakej jazykovej skoly. Mesiac nestaci podla mna, to su vyhodene peniaze. Anglictina je dolezita, ja vdaka tomu ze viem po anglicky mozem chodit na univerzitu v holandsku, bol som na stazi v nemecku a mozem ti povedat ze ked to porovnam zo slovenskom tak slovensko je ako zly sen. Takze sa uc a investuj do seba aby si mohla aj ty odtialto utiect a potom zarobíš pekny balik penazi a budes mat aj volno. Oreco myslis ze v skole vas nic poriadne nenaucia? Aby sme im z tohto pekla neutekali... Takze ty sprav presny opak, uc sa kolko mozes a potom odid. A potrebuješ pomoc s prihlaskami na VŠ v zahranici, tak daj vedieť. Povedz aj kamošom a choďte do toho spolu.
Frederik Michale