Author's photo
Vladimír M.
informatika

Excel, nastavenie rastru hárka

Dobrý deň,
v Exceli mám predvolené veľkosti riadkov a stĺpcov. Výsledkom je, že sa mi v hárku zobrazia bunky obdĺžnikového tvaru. Ja by som chcel štvorcovú sieť. Aj pri tlači. Ako upravím v ponuke veľkosti bunky tieto parametre. Mohol by som ich zadávať aj v mm ? Ďakujem

2 odpovede
avatar
Zmazaný účet
Dobrý deň,
ak chcete meniť veľkosť bunky v Exceli, ozančte si bunky ktoré chcete zmeniť, hore v lište Domov -> Sekcia Bunky ( predposledná sekcia) -> Formátovať a tam máte Výška riadka / Šírka stĺpca ktorú si môžte zadať.
Komentáre:
Zmazaný účet
Jednoduché video ako spravíte štvorce + možnosť zadať aj v mm: https://www.youtube.com/watch?v=A9lYFe1riZ8 pretočte si to na 30 sek.
Dobrý deň,

ak chcete definovať šírku resp. výšku v iným merných jednotkách , zvolte nasledovný postup:

View - page layout.

Karta Home-Format a tu si vyberte row height a column width.
Definujte oblasť v ktorej chcete výšku/šírku zmeniť. Ak chcete zmeniť výšku/šírku na celý hárok, môžte použiť CTRL+A (niekedy treba použiť 2*A-ak kombinácu použijete v continous range vyberie na prvý krát iba všetky bunky v neprerušovanej oblasti) alebo tlačidlo v exceli s názvom SELECT ALL (nachádza sa pod name boxom-v name boxe vidíte adresu aktívnej bunky resp. je to tlačidlo v ľavom hornom rohu pri A1).
V tomto kroku už vidíte šírku resp. výšku napr. v centimetroch miesto pôvodného nastavenia t.j. miesto 15 vidíte napr. 0,53cm pre výšku riadku. Tiež sa to dá modifikovať na mm zadaním napr. 10 mm alebo 10mm.