Author's photo
Alexandra Š.
anglický jazyk

c1 listening - 5 speakers

Zdravím, sú nejaké tipy triky na takýto typ listeningu ako je na maturite?

Вкладені файли:
Question image
4 відповідей
IMHO
1. Prečítať a čo najlepšie si zapamätať možnosti + byť pripravený počuť synonymá týchto slov/tvrdení resp. ich vyjadrenie opisom, príkladom a pod.
2. Byť pri počúvaní trpezlivý a v mysli si zdôrazniť, keď povedia tvrdenie pozitívne a negatívne (osobu NEstretol tam/ osobu stretol tu), radi tak skúšajú (tvorcovia nahrávky) vašu pozornosť a porozumenie
3. Byť pripravený počuť v jednom príbehu slová nejakej z možností, nerobiť unáhlené závery a znovq trpezlivo počúvať a pochopiť zmysel (môže to byť chyták)
4. Žiadať (najlepšie vopred) adekvátne podmienky kvality zvuku (váš úspech môže závisieť od kvality nahrávky, prehrávača, miestnosti - môže byť veľký šum napriek hlasitosti, prílišná ozvena a pod.)

Коментарі:
Alexandra Š.
dakujem!
Ahoj, ja by som sa sustredila na to ze ak pocuvas nahravku dva krat - prvy krat sa sustred na obsah. Druhy krat sa sustred na detaily :)
Good luck!
Ahoj, ako už bolo spomenuté, najskôr si poriadne prečítaj možnosti. Treba sa poriadne sústrediť, pretože na úrovniach C1 a C2 väčšinou používajú rôzne synonymá alebo situácia je popísaná, nie sú zvyčajne použité rovnaké slová ako v možnostiach, pretože by to bolo príliš jednoduché. Dané slová môžu byť aj použité, ale na vyjadrenie niečoho iného, napr. v zápore alebo pri popise inej situácie.
Najlepšie je tiež pripraviť sa na ten stres a získať zručnosti v počúvaní tréningom doma, veľa veľa online listeningov s otázkami ,ktorých odpoveď si vieš overiť.
Držím palce! Chce to len cvik 😉