Tomáš K.

Tomáš K.

Responds within 36 hrs, to 100% of messages
100% 36 hr

Tomáš K.

Učenie sa angličtiny pozeraním a počúvaním

Description

Druhý rok som učiteľom anglického jazyka na základnej škole v Budimíre cez program Teach for Slovakia aj napriek tomu, že som neštudoval učiteľstvo či anglický jazyk.
Anglický jazyk som sa naučil sám, bez významných predošlých skúseností zo školy či rôznych jazykových kurzov. Naštudoval som si, ako sa cudzie jazyky učia polygloti a ich metódy a systém učenia som aplikoval v praxi.
Moje výsledky? september 2017 - úroveň A1-A2; september 2020 - úroveň B2. Svoje znalosti som si v júni 2021 potvrdil úspešným absolvovaním štátnej jazykovej skúšky na úrovni B2.
Na učenie jazyka neexistuje nejaké zázračné kúzlo, ale zároveň človek nepotrebuje ani extra talent na učenie sa jazykov, ako si to veľa ľudí mylne myslí. Existujú však metódy a postupy, ktoré dokážu urýchliť celý proces učenia. Ja mám tie metódy overené na sebe a veľmi rád pomôžem druhým, aby si svoju angličtinu zlepšili prostredníctvom týchto metód.

Metódy
1) zlepšenie schopnosti počúvať -----) podcasty, audioknihy, videá
2) zlepšenie schopnosti čítať ----------) zjednodušené knihy, články, krátke texty
3) efektívne učenie sa slovnej zásoby -----) metóda Goldlist
4) efektívne učenie sa rozprávať -------) metóda TPRS (teaching proficiency through reading and storytelling).

Ak by si chcel/chcela zdroje na učenie sa jazyka, pokojne sa mi ozvi a ja ti prepošlem zadarmo e-book so 70-timi zdrojmi na lepšiu angličtinu, ktorý som vytvoril :)