5 dôvodov, prečo sa naučiť dobre anglicky

5 dôvodov, prečo sa naučiť dobre anglicky

Опубліковано: 3. 8. 2023 Автор: Erik P.

V dnešnom svete je angličtina absolútne nevyhnutná. Objavuje sa v škole, v práci, pri cestovaní alebo pri sledovaní filmov. V tomto krátkom článku uvádzam 5 dôvodov, prečo je v dnešnom svete potrebné angličtinu ovládať.

1) Všestrannosť

V minulosti bola univerzálnym jazykom Európy latinčina, dnes tento status prevzala angličtina. Ak teda chceme komunikovať v celej Európe a vo svete, neexistuje univerzálnejší jazyk ako angličtina. Odhaduje sa, že ňou hovorí približne 1,5 miliardy ľudí.

2) Zamestnanosť

Pre veľké množstvo pracovných miest je dnes angličtina jednou zo základných požiadaviek. Čím lepšia úroveň, tým lepšie pracovné miesto.


3) Štúdium

Mnohé zahraničné univerzity v Európe ponúkajú študijné programy v angličtine. Ak by sme napríklad chceli študovať diplomaciu v Taliansku, primárnym vyučovacím jazykom by bola angličtina. Ja osobne som študoval magisterský program v Taliansku v odbore "Svetová politika", moji učitelia boli z Anglicka, Francúzska a Talianska. Môžem potvrdiť, že bez spoločného jazyka by sme sa len ťažko dorozumeli ;)

4) Zábava

Sledovanie filmov v anglickom origináli je úplne iný zážitok (rovnako aj čítanie kníh). Ale okrem toho je tu aj svet internetu a sociálnych sietí, kde sa stretávame s množstvom zaujímavých názorov, postrehov a návodov. Bez dostatočnej jazykovej úrovne nebudeme mať k týmto zdrojom prístup. Podľa štatistík je 52 % webových stránok na celom svete v angličtine. To je polovica internetu!

5) Cestovanie

Ako som už spomenul vyššie, po anglicky hovorí takmer 1,5 miliardy ľudí. Ak teda radi cestujeme, môžeme si ušetriť veľa stresu a nervov. Či už potrebujeme komunikovať na letisku, požičať si auto, reklamovať hotelovú izbu alebo si kúpiť kávu. Najmä v krajinách, kde miestny jazyk používa iný typ abecedy, nám angličtina všetko uľahčí.