Malý Krok

Malý Krok

Опубліковано: 9. 12. 2023 Автор: Marcela K.

     Sú chvíle, kedy sa nám nechce a úlohy odkladáme na potom a neskôr. Myslíme si, že nám pohltia veľa času a energie a budú si vyžadovať nadľudský výkon. Áno, s určitým výstupom z komfortnej zóny musíme pri dosahovaní cieľov počítať. Avšak niekedy stačí trošku pevnej vôle a času, jednoducho malý Krok ..., a poKrok je nevídaný.

     Už nejaký ten rok sa venujem študentom účtovníctva a začínajúcim pracujúcim účtovníkom a celkom jasne, na základe svojich študentských rokov a teraz už aj doučovateľských skúseností, vidím, že vo väčšine prípadov stačí pár hodín a už po prvých 2-3 doučovaniach študenti/klienti pocítia výraznú pozitívnu zmenu. Otvoria sa im brány poznania a nových zručností, vedomostí, a to najmä vďaka ich odhodlanosti a múdrosti.

     Nikdy sa nevzdávajte. Ste schopní a aj Vy sa dokážete naučiť napr. účtovníctvo. Netrápte sa celé mesiace či roky, ale postavte sa k výzve čelom – nájdite si čas na samoštúdium, alebo dajte hlavy dokopy s inými spolužiakmi, alebo si nájdite dobrého doučovateľa. Väčšinou Vás ten-ktorý predmet akože nebaví, lebo je to pre Vás niečo nové, chýba však možno malý krôčik, jeden dielik v celom puzzle, aby sa Vám prepojili súvislosti a upevnili základy. A ďalšia cesta môže tak byť ľahšia, úspešnejšia, radostnejšia.

     Keď objavíte logiku účtovníctva, bude Vás viac baviť a nadobudnete vyššie sebavedomie – budete môcť byť na seba hrdí, že ste zvládli ´výstup na horu´.

     Ak premýšľame, tvoríme a učíme sa nové veci, trénujeme vytrvalosť, kreativitu a iné cnosti. Získavame skúsenosti a stávame sa psychicky odolnejšími.

PS: Kto chce vedieť, musí však chcieť vedieť.