Author's photo
Анонімний автор
matematika - vš

Matematika

Vypočítal by to niekto prosím?

Вкладені файли:
Question image
2 відповідей
Rovnaký, resp. analogický príklad tu už bol (a domnievam sa, že aj autor otázky je rovnaký). Myslím, že priemerne zdatný študent by mal byť schopný postup, ktorý som pri inom príklade dostatočne opísal, aplikovať aj na tento príklad. Ak tomu tak nie je, tak by aspoň mohol vedieť špecifikovať s čím konkrétne má problém, ak má pocit, že tentokrát sa postup aplikovať nedá (mne sa však vidí, že sa postup aplikovať dá).

Avšak stále je možnosť, že niekto iný komplexne zodpovie otázku, nechávam tak priestor ostatným.
Коментарі:
Анонімний автор
Niekedy nejde o to, že to daný človek nechápe, respektíve slušne povedané, je hlúpy, ale o to, že si nie je istý výsledkom respektíve či mu to vyšlo správne. Vy priemerne zdatný študent.
Ján V.
Samozrejme, rozumiem. V tom prípade je možnosť (aspoň v to dúfam) pridať okrem zadania aj Vaše riešenie. Určite Vám tak veľa doučovateľov (vrátane mňa) rado pomôže a zároveň výrazne ocení Vašu snahu konzultovať konkrétne riešenie. P.S. priznávam, v komplexnej analýze som len priemerne zdatný matematik.
Vyšlo mi:
u(x,y) = 3 * exp(3*x) * cos(3*y) + 5*x^2 - 10*x + 1
----
Potvrdzujem za seba, že ak by bolo v zadaní uvedené aj Vaše riešenie a Váš zámer overiť si jeho správnosť, pozeral by som sa na Vaše zadanie o dosť inak.
Tiež som videl, že bol podobný príklad nedávno už riešený... a keď sa objavil tento, tak aj keď môžu človeku napadnúť viaceré možnosti, stále tam figuruje aj taká, že si tu niekto dáva riešiť zadania bez vlastného vkladu. Preto môže byť lepšie komunikovať Váš úmysel otvorene.
Коментарі:
Marek S.
u(x,y) a v(x,y) sú definované a spojité na celom C a ich parciálne derivácie sú tam tiež definované, takže funkcia f(z) je naozaj holomorfná a analytická na C.