study questions

Навчальні запитання

Швидка допомога з домашніх завдань
або
Анонімний автор

chémia

Zlúčeniny sodíka majú veľmi široké uplatnenie v praxi či každodennom živote. Vytvorte správne dvojice: a) NaHCO3 1) mydlo b) Na2CO3 2) kuchynská soľ c) NaClO 3) Glauberova soľ – požitie pri výrobe papiera d) NaCl 4) sóda na pranie e) NaNO3 5) dusíkaté hnojivo f) Na2SO4.10H2O 6)…

Анонімний автор

pH roztokov

Vypočítajte pH roztoku, ktory vznikne miešaním 50 ml kyseliny sírovej s c = 0,25 mol. I-1 a 50 ml hydroxidu draselného s c = 0,25 mol. l-1. (log 0,250 = - 0,602; log 0,125 = - 0,903) Dakujem moc 🙏🏼

Анонімний автор

pH roztokov

Liter roztoku A, y ktorom je 10 g NaOH miesame s roztokom B, ktorého 1 liter obsahuje 9,45 g HNO,. Aké bude pH a pOH vzniknutého roztoku? (log 0,05 = - 1,3; log 0,1 = - 1)

Adela U.

Rozpustnosť

Dobrý deň. Prosím Vás chcela by som sa opýtať. Pozorovali sme rozpustnosť sacharózy a vinanu sodno-draselneho najskor vo vode, acetone a etanole. Vyšlo nám že obidve sa najlepsie rozpustaju vo vode a etanole a acetone su nerozpustne. Je to správne a prečo? Ďakujem za odpoveď

Анонімний автор

chémia stredná škola

ahojte, rada by som sa opýtala či by ste mi vedeli pomoct s tými cvičeniami. som z toho celkom zúfalá

Анонімний автор

tepelný efekt

Dobrý deň, akurát riešim jednu otázku z chémie. Týka sa tepelného efektu rozpúšťania. Viem k nemu aj teóriu aj ako to funguje a o čo ide, jediné čo mi nie je jasné je ako určím či konkrétna zlúčenina bude mať tento efekt kladný alebo záporný. Podľa čoho viem napríklad či sa pri a) KCl, b) riedení…

Анонімний автор

Chémia

Dobrý deň, prosím mohli by ste mi popísať postup ako zo vzorca pri soli vytvorím názov? Napríklad Mg(Feo2)2 bude železitan mangánnatý, keď z toho chcem vytvoriť názov? Alebo Mn2(Si03)7 bude kremičitan mangánistý? Ďakujem za pomoc!

Анонімний автор

Redoxne reakcie

Ahoj prosím pomohli by ste mi a vyčíslenim týchto rovníc. Výsledky uz mam zadane ale potrebujem správny postup. Ďakujem

Simona P.

Lipidyp

Dobry den, ako mozem prosim zo zmesi vyšších mastných kyselin a glycerolu zosyntetizovat lipid, v tuhom a v kvapalnom skupenstve?