Jaza E.

Jaza E.

Prijíma študentov

Jaza E.

Prijíma študentov

Francúzština - bezpečne a plynulo

  • Od  20 €
  • Preferované časy: večer, víkend
Cena Od 20 €
Preferované časy: večer, víkend
Doučuje predmety:

Popis

Som Jaza a ponúkam súkromné hodiny francúzštiny, osobne, v Bratislave.
Absolvovala som francúzske bilingválne gymnázium Metodova, zúčastnila som sa polročného pobytu v Lyone a roky sa venujem výučbe francúzštiny. Skúsenosti mám s učením jednotlivcov ako aj skupiniek detí a teenagerov.
Mám zvyk viesť moje hodiny bilingválne štýlom cca 60% francúzština, 40% slovenčina - komunikujem vo francúzštine a vzápätí po slovensky zhrniem, čo som práve povedala. Rada využívam rôzne gestá, mimiku, šaľené ksichty a pomôcky, takže aj začiatočník často pochopí o čom točím ešte pred tým ako by som to zrekapitulovala v miestnom jazyku.
Pred prvou hodinou sa s každým klientom individuálne dohodnem na forme vedenia našich hodín, aby sme si ujasnili, kam chceme našu spoluprácu smerovať. Tu ma bude zaujímať vaša motivácia učiť sa francúzštinu - chcete sa dostať na konverzačnú úroveň? byť schopný prečítať si Malého Princa v origináli? chystáte sa študovať vo frankofónnej krajine? spoznať francúzsku kultúru?
Spôsob, akým fungujem s mladšími a staršími študentmi sa líši. S deťmi zvyčajne zakladám hodiny na princípe “učenie hrou”. Využívam rôznorodé prostriedky na spestrenie procesu učenia - nosím si kartičky so slovíčkami, tabuľky na časovanie, využívam obrázky, knižky, spoločenské hry, ale aj materiály ako plastelína, pomocou ktorých ľudské mláďatá ľahšie nasávajú informacie. Pri starších jedincoch ;) k spomínaným metódam pridávam tzv. “ego booster” - s mojimi študentmi tak voláme cvičenia, pri ktorých trénujú gramatické pravidlá ich aplikáciou na úplne nové, nepoznané slová. V rámci trénovania gramatiky si tak rozširujeme slovnú zásobu.
Veľmi bazírujem na tom, aby som každému vytvorila pevný základ. Súčasťou každej hodiny je preto opakovanie, v rámci ktorého si z rýchlika prejdeme to najdôležitejšie - vyčasujeme si jedno pravidelné sloveso a niektoré nepravidelné slovesá, zopakujeme si jednu sériu slovíčok a napojíme na to krátku konverzáciu.
O tom, do akej miery sa budeme spolu venovať lexike, gramatike a konverzácii rozhodujete vy. Na konci každej hodiny si pýtam spätnú väzbu, aby som mohla čo najlepšie vyhovieť vašim potrebám.
Dostupnosť: počas pracovného týždňa viem byť v centre Bratislavy od 17:30, plus treba prirátať počet minút potrebných na dopravu z centra. Cez víkendy podľa dohody.
Cena 30€/hod.

Typy lekcií

Štandardná lekcia

20 € / 55 min