10 najlepších anglických podcastov pre študentov angličtiny

10 najlepších anglických podcastov pre študentov angličtiny

Publikované: 3. 8. 2023 Autor: Erik P.

Anglické podcasty sú skvelým spôsobom, ako si zábavnou a pútavou formou precvičiť počúvanie a naučiť sa novú slovnú zásobu. Podcasty pokrývajú širokú škálu tém, takže si v nich každý nájde niečo pre seba, či už ste začiatočník alebo pokročilý študent. Tu je 10 najlepších anglických podcastov pre študentov angličtiny:

  1. 6 Minute English: Tento podcast rádia BBC poskytuje krátke, zrozumiteľné lekcie gramatiky, slovnej zásoby a idiómov. Je ideálny pre stredne pokročilých študentov. Podcast môžete počúvať prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify) alebo na webovej stránke.
  2. The English We Speak: Ďalší podcast rádia BBC, ktorý zábavnou a zrozumiteľnou formou vysvetľuje bežné anglické výrazy a idiómy. Je určený pre stredne pokročilých až pokročilých študentov. Podcast si môžete vypočuť prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify) alebo na webovej stránke.
  3. TED Talks daily: podcast pokrývajúci širokú škálu zaujímavých tém (veda, psychológia, jazyky atď.). Jedna epizóda trvá približne 10-15 minút (pre dlhšie epizódy odporúčam TED Radio hour). Podcast môžete počúvať prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  4. NPR Lifekit: Tento podcast je hlavne o tom, ako byť človekom - ako zvládať každodenný stres, ako žiť vyvážene, ako odpúšťať, ako variť atď. NPR je americká stanica, ktorá produkuje množstvo zaujímavých podcastov, odporúčam pozrieť si ich webovú stránku. Podcast je možné počúvať prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  5. This American Life: V tomto podcaste sa nám predstavujú príbehy zo života bežných Američanov. Epizódy sú veľmi pekne spracované a k dispozícii je aj prepis. Podcast je možné počúvať prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  6. Slovakia Today: anglický podcast o udalostiach na Slovensku. Produkuje ho RTVS International. Podcast si môžete vypočuť prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  7. Radiolab: Vedecký a filozofický podcast, ktorý sa zaoberá rôznymi témami (vesmír, teória chaosu, myseľ zvierat a emócie). Podcast možno počúvať prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  8. The Joe Rogan Experience: Jeden z najznámejších a najpočúvanejších amerických podcastov, v ktorom komik a komentátor Joe Rogan diskutuje s hosťami z rôznych oblastí na rôzne témy. K počúvaniu na Spotify.
  9. The Tim Ferriss Show: podcast, v ktorom podnikateľ a autor Tim Ferriss vedie rozhovory s úspešnými ľuďmi z rôznych oblastí o ich zvykoch a postupoch. Podcast si môžete vypočuť prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).
  10. How I Built This With Guy Raz: Podcast, ktorý rozpráva príbehy podnikateľov o tom, ako vybudovali svoje spoločnosti. Podcast si môžete vypočuť prostredníctvom podcastovej aplikácie (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify).

A ešte jeden tip na záver:

  • LibriVox Audio Books: mobilná aplikácia, ktorá obsahuje množstvo bezplatných audiokníh v angličtine (napr. The Adventures of Sherlock Holmes, Alice's Adventures in Wonderland). Aplikáciu si môžete stiahnuť do mobilu prostredníctvom Google Play alebo Appstore.

Podcasty sú skvelým spôsobom, ako si zlepšiť schopnosť porozumenia a lepšie sa zoznámiť s jazykom. Sú tiež skvelým spôsobom, ako sa zamerať na konkrétne oblasti, v ktorých sa chcete zlepšiť, pretože si môžete vybrať z rôznych tém. Nech už si vyberiete ktorýkoľvek z nich, prajem vám veľa šťastia a príjemné počúvanie! :)