📘 Ako si každodenne zlepšovať svoju slovnú zásobu 📘

📘 Ako si každodenne zlepšovať svoju slovnú zásobu 📘

Publikované: 3. 9. 2023 Autor: Robert G.

❓Máte problém si pamätať nové anglické slová? 🤔 Angličtina má najväčšiu slovnú zásobu zo všetkých jazykov. 🌍 Neustále rozširujete svoju slovnú zásobu, vďaka čomu budete hovoriť plynulejšie. 🗣️ Angličtina má bohatú a farebnú slovnú zásobu vďaka tomu, že je ovplyvnená rôznymi cudzými jazykmi. 🎨 Internet a technológie prispievajú k jej rastu tým, že každoročne vytvárajú nové slová ako YOLO, tweeting a meme. 💻📲 Aj keď nežijete v anglicky hovoriacej krajine, môžete si neustále vytvárať príležitosti na učenie sa nových slov. ✈️🌐 Týchto šesť nápadov vám pomôže zlepšiť si svoje anglické jazykové schopnosti:


📔 Píšte si denník nových slov - píšte si päť nových slov denne a potom ich opakujte, kým nebudú súčasťou vášho slovníka.
🗣️ Učte sa denné výrazy v reálnom živote - na internete nájdete zaujímavé slová alebo idiómy.
📅 Slovo dňa - Mnohé weby tiež ponúkajú "slovo dňa" . Pre pokročilejších študentov angličtiny je to skvelý spôsob, ako si obohatiť slovnú zásobu a zlepšit si písomný prejav. 📧 Napríklad na Dictionary.com, Merriam-Webster a Oxford si môžete predplatiť "Slovo dňa" a dostávať ho emailom.
📺 Televízne relácie - pozerajte Youtube videá, Netflix, HBO či iné.
📚 Čítanie - kníh, časopisov alebo článkov na internete.
💬 Rozhovory - s anglicky hovoriacimi známymi či kamarátmi.