Francúzsky jazyk

Mám všeobecnú otázku. Je francúzsky jazyk ťažký jazyk s množstvom gramatiky a pravidiel? Mám možnosť si zvoliť ďalší cudzí jazyk, no vraj je francúzsky jazyk ťažký a dáva študentom zabrať. Ďakujem.

5 odpovedí
Dobry deň :) Francúzština je v prvom rade krásna - to je moja odpoveď.
Či je ťažká alebo nie, záleží na každom študentovi individuálne. Áno, má veľa gramatiky, ktorá je iná ako slovenčina a aj veľa pravidiel. A študenti sa musia aj učiť. Ale výsledok stojí to za to :)
Dobrý deň,

Pozrite si dôvody prečo študovať francuzštinu napr. https://french.as.virginia.edu/why-study-french

Dlhodobo som žila v zahraničí, mala som francuzsky hovoriacich kolegov. Keďže je to Váš druhý jazyk predpokladám po angličtine, čiastočne Vám bude známa slovná zásoba, môže vás však mýliť výslovnosť podobných slov v oboch jazykoch, výslovnosť pre slovensky hovoriacich študentov náročná. Francúzska kultúra je fascinujúca, ak ste veľmi zdatná v angličtine, audio typ pri výučbe jazykov, ťažila by som z toho a skúsila fr jazyk. Inak by som sa priklonila k nemčine, nemajte z nej strach, je užitočná a má s angličtinou veľa spoločného.

avatar
Zmazaný účet
francúzština je ťažká prvé roky ale keď sa človek snaží a pretrpí tých pár rokov potom je o dosť jednoduchšia pretože sa všetko už len opakuje a uceluje, čiže ti dávajú aj pred tým neznáme veci o dosť väčšie súvislosti
Každý jazyk má určite niečo, v čom sa javí náročný.
Gramatika aj výslovnosť vedia byť zo začiatku náročné, slovná zásoba väčšinou nerobí až taký problém, keďže sa francúzske slová často dostanú aj do iných jazykov a francúzština využíva veľa slov z latinčiny. Čo sa gramatiky týka, tam záleží veľmi na tom, ako prehľadne je vysvetlená a treba ju určite pravidelne cvičiť, ale je aj veľmi logická. Veľa záleží aj na vašej motivácii, ako bolo už spomínané, jazyk je to veľmi pekný a zaujímavý.
Podľa mňa druhý cudzí jazyk sa vyberá viacej srdcom. Pretože ak si chcete udržať motiváciu a neskončiť po 4 rokoch, tak je lepšie stráviť čas štúdiom jazyka tej krajiny, ktorá je vám blízka, ktorej kultúru, život a ľudí chcete dlhodobo spoznávať a s ktorou chcete byť v kontakte.
Každý cudzí jazyk, je potrebné študovať a venovať sa mu a nikdy ho nezvládnete tak dokonale, ako by ste chceli. Preto si nemyslím, že pri rozhodovaní sa ktorý jazyk študovať je dôležité to, či je ľahký, alebo ťažký.