Author's photo
Lenka V.
angličtina

Domaca uloha

Dobry vecer, pomozete mi prosim s d.u.? Potrebujem si porovnat moje odpovede (lebo si niesom ista) so spravnymi, moc tomu nerozumiem..dakujem za pomoc

Prílohy:
Question image
2 odpovede
avatar
Zmazaný účet
1. Juliet worked for the school for 5 years
2.Where have you been staying for the last couple of weeks
3.Today after......
4. John hasn´t seen his brother since their parents divorced
5.During
6. last night
7.Once
8.during the summer
9.Over the past few months
Komentáre:
Michaela K.
Suhlasim, takto by som vyznacila spravnu odpoved aj ja.
Ahoj Lenka,
Veľmi rada ti to vysvetlím aby si pochopila, kde sa ktoré používa.
Since (od) - používa sa niečo deje od určitej hodiny, dňa, mesiaca. Taktiež sa vždy používa pri predprítomnom čase, napr: I have been waiting since 8 o'clock. I have been working here since April. I haven't seen him since Monday.
For (už) používa sa ak sa niečo deje už určitú dobu, napr. Niekoľko mesiacov, 3 roky a pod. Taktiež sa "for" môže viazať s inými časmi. Napr: I have been working here for 6 months. I haven't seen him for a week. I have waited here for two hours.
Recently -(poslednú dobu) - používa sa na vyjadrenie akej si činnosti ktorá sa začala v nedávnej minulosti a trvá dodnes- napr. Recently I have started to read this book.
During- (cez, počas ) používa sa na vyjadrenie nejakej udalosti ktorá sa stala počas niečoho. Je tam však podmienka During +podstatne meno (during the film, during the night) napr: I fell asleep during the film (zaspal som počas filmu), We met some nice people during our holiday.
Taktiez sa during môže použiť aj keď sa vyjadruje určitý čas, napr: I will phone you during this afternoon. It must have rained during the night.
While (počas, cez) podobne ako during, ale tu je podmienka že vždy používame while +sloveso + podstatné meno (while we were on holiday, while I was standing here) Napr:
I fell asleep while I was watching the TV. We met some nice people while we were on holiday.

Dúfam že ti to pomohlo objasniť tieto časové príslovky, ak ešte budeš potrebovať pomoc, pokojne píš! :)