Poézia pre 8. ročník na HK

Dobrý deň chcem sa opýtať či by ste mi nevedeli odporučiť nejakú poéziu pre 8. ročník (8 a viac strof) a ešte aj nie detskú a nie Štúrovských basnikov

4 odpovede
Miroslav Válek - Už koľkú noc- nemá 8 strof ale je veľmi pekná
Miroslav Válek - Slnko
Miroslav Válek - Z vody (kapitola X)
avatar
Zmazaný účet
Dobrý deň, z odporúčanej literatúry pre 8. ročník, ak nie štúrovcov, tak odporúčam Pieseň piesní- Šalamún, Slávy Dcéra- Ján Kollár alebo z ruského romantizmu Slávik a Ruža- A. S. Puškin, z maďarského romantizmu Povedal by som- Sándor Petofi, z nemeckej literatúry Ľúbostná pieseň- R. M. Rilke, no a zo slovenských Dievča v rozkvete- Ján Smrek, A napokon láska- Milan Rúfus alebo Starý album- Vojtech Mihálik.
Toto sú diela z odporúčanej literatúry, z nich, alebo aj z iných diel týchto autorov, môžete vybrať hociktorých 8 veršov, ak však hľadáte niečo kratšie tak to môže byť aj pieseň. Ľudová, poloľudová alebo aj evergreen.
Tieto sú opäť z odporúčaných pre 8. ročník: Červené jabĺčko, Láska, bože, láska, Sivé oči, sivé, jako tá mrákava a z modernejších Jesenná láska, Miesto kde sa neumiera a iné.
avatar
Zmazaný účet
Ahoj, skús Daniel Hevier : Darček menom láska. osobne sa mi táto báseň veľmi páči a má aj hlbší význam, tým je zaujímavá.
Držím palce,
Helena
avatar
Zmazaný účet
Žltá ľalia-Ján Botto