Author's photo
Matúš M.
informatika

Zaujímavé efekty v prezentacii

Dobrý deň, v škole máme na DÚ z informatiky vytvoriť multimediálnu prezentáciu na tému akú len chceme. V prezentácii musíme použiť špeciálne efekty.

Zadanie na prezentáciu znie:
V prezentácií použite:
- upravené obrázky (veľkosť, orezanie, zmena farby, koláž obrázkov...)
- zvuk, krátke video
- animáciu objektu (napr. presun vášho objektu na iné miesto)
- tlačidlo (odkaz na snímku v prezentácií alebo na stránku na internete)
- vhodné písmo, veľkosť, farbu, pozor na čitateľnosť textu.
- max. 3 farby
- jednotný prechod medzi snímkami

Chcel by som vedieť či neviete o nejakých špeciálnych efektoch, ktoré by som mohol použiť v prezentácii, napr. mapa na ktorej by sa krajiny sami vyfarbili alebo tlačidlo na ktoré keď kliknem zapne sa zvuk alebo čokoľvek čo vás napadne.

Cieľom tejto DÚ je obohatiť si vlastné znalosti na naučiť sa pracovať s novými materiálmi a programami pri robení prezentácie.

Budem rád za každú vašu odpoveď.

1 odpoveď
Ahoj, neviem aký používaš softvér, ale predpokladám že PowerPoint (ak nie tak odporúčam PowerPoint). V PowerPointe máš samostatnú záložku pre prechody (záložka “Prechody”) medzi snímkami, pripadne záložku “Animácie”, kde pri zvolenom objekte v prezentácii mu vieš nastaviť rôzne animácie. Ak by si napríklad chcel prejsť cez nejaké tlačítko na iné miesto v dokumente, pripadne na webe, treba najskôr vložiť tlačítko ako “Tvar”. Potom cez pravé tlačítko myši mu nastavíš Hypertextové prepojenie na miesto, kam si želáš. Tiež vieš z týchto tvarov vybrať podkategóriu, tzv. “Tlačidlá akcie”, ktoré priamo vykonávajú nejakú akciu, napr. prehrajú zvuk, alebo odkazujú na inú snímku v prezentácii a podobne. Ak by si mal záujem, kľudne napíš a môžeme to spolu prebrať.