Author's photo
Anonymný autor
informatika

Nejde obrazovka na notebooku

Stiahla som pre brata hru fortnite(už sme ju sťahovali aj predtým a všetko bolo dobre)ked som ju stiahla a zapla tak napisalo ze by to chcelo upgrade novej verzie Nvidie tak som otvorila ovladac nvidie v notebooku a dala aktualizovat a vsetko fungovalo a potom asi o den proste sa notebook zapol nacitavalo sa logo lenovo a hned obrazovka zhasla ale notebook bezal…. Prebudila sa obrazovka iba ak som ho pichla cez hdmi do telky a potom som zistila na internete skratku ctrl+shift+windows+B a touto skratkou to viem prebudiť ale celkovo mu trva sa zapnut asi 4-5 min a potom ta skratka funguje….následne uz notebok ide uplne normalne. Neviete mi niekto poradiť čo s tým môže byt?

2 odpovede
Kroky ktoré možno vyskúšať: (po každom kroku vyskúšať reštartovať PC a predtým si ešte spraviť zálohu)

Rolovanie späť ovládača NVIDIA:
Skúste sa vrátiť na predchádzajúcu verziu ovládača NVIDIA. Môžete to urobiť cez správcu zariadení v systéme Windows. Nainštalujte predchádzajúcu verziu ovládača a skontrolujte, či to vyrieši problém.

Stiahnutie a inštalácia najnovšieho ovládača:
Prejdite na oficiálnu stránku NVIDIA a vyberte správny ovládač pre váš model grafickej karty a operačný systém. Stiahnite inštalačný súbor a spustite ho.
Postupujte podľa pokynov na obrazovke na dokončenie inštalácie.

Aktualizácia BIOS:
V niektorých prípadoch môže byť problém spojený s verziou BIOS. Skúste aktualizovať BIOS na najnovšiu verziu dostupnú pre váš notebook.

Kontrola udalostí v systéme:
Skontrolujte záznamy udalostí v systéme Windows. Môžete nájsť informácie o problémoch, ktoré môžu pomôcť identifikovať príčinu.

Konzultácia s podporou značky:
Ak problém pretrváva, odporúčam kontaktovať podporu značky vášho notebooku. Môžu poskytnúť špecifickú pomoc a riešenia pre váš konkrétny model.
Komentáre:
Viliam H.
Pripadne este skontrolovat aktualizacie Windows a nechat aktualizovat ak mate windows, ten vie obcas robit problemy.
avatar
Anonymný autor
Ďakujem veľmi pekne za odpoved:)