Author's photo
Dušan T.
nemčina

Domáca úloha

Dobrý večer vedel by niekto s týmtom pomôcť dať do perfekta a zjednodušiť vety a aby tam nebolo žiadne préteritum. Ďakujem za každú odpoveď.

Prílohy:
Question image
4 odpovede
Olá

Er ist am 21. Oktober 1952 in Bratislava geboren worden. Er ist ein bekannter slowakischer Sänger und Komponist. ( Toto je Veta v pritomnosti). Ehemaliges Mitglied der Modus-Gruppe. Tato veta jé akasi neuplna - len Subjekt. 1977 hat er zusammen mit Janek L und M.G. die Bratislava Lyre für seine Komposition Smile gewonnen.

Vela stastia :)
Dobrý deň. Prepáčte nenapíšem asi to, čo čakáte. Z môjho pohladu je kompozícia jednoduchá, nie je čo zjednodušiť, iba vynechať niektoré informácie. Sloveso gewinnen má v preterite dosť jednoduchý tvar, je vhodný v tomto kontexte. Ak chcete perfektum, potom navrhujem použiť google hladať perfektum od slovesa gewinnen, tvar Partizip 2 by mal stáť na konci vety. A prečo chcete vlasne použiť Perfekt?
Komentáre:
Dušan T.
Z dôvodu , že učiteľke to príde zložité a vyžaduje si Perfekt a prerábal som to už 2 krát a nieje jej to dosť dobré.
Eva N.
To ma mrzí. Kolegyňa vyššie to vlastne napísala. Možno veta ehemaliges Mitglied vadí p učitelke. Zjednodušiť - ... hat auch in der Band Modus gespielt.
Eva N.
Aká má byť úroveņ textu - A2 slebo B1?
Eva N.
Neviem aké je zadanie ulohy, mozno vadí, že text posobí preložený softvérom, možno učiteľ chce vidieť nejaké vaše postrehy a gramatiku, ktorú ste sa učili.
Er wurde am 21.Oktober in Bratislava geboren. Er ist ein bekannter slowakischer Saenger und Komponist. Ehemaliges Mitglied der Modus-Gruppe. 1977 hat er zusammen mit Janek Lehotský und Marika Gombitová die Bratislava Lyre fuer seine Komposition Smile gewonnen.
Tak to je preložené v perfekte.
Mgr. Helena Fúseková
Prvá veta je v pasive, resp. bol narodený, pasiv je vo forme preterita, ak to chcete nechať v pasive, ale perfektum môžete dať : ist geboren ....worden, ale pokial to ma byt napisane jednoduchsim stylom, jednoducho : Er ist am 21. Oktober in Bratislava geboren. Ostatok, ako píšu kolegyne vyššie :-)