Will/Going to

Dobrý večer, chcela by som vás poprosiť, či by mi niekto mohol skontrolovať úlohu z anglického jazyka pretože to nemám od učiteľky vôbec vysvetlené a potrebovala by som vedieť či je to dobre a ak nie tak čo mám zle pretože z toho píšeme písomku a neviem to rozoznať. Ďakujem veľmi pekne!

Prílohy:
Question image
5 odpovedí
ahoj mas vacsinu zle - rozdiel medzi will a going to vies vygooglit alebo je kopec videi na youtube

https://www.viemepoanglicky.sk/cvicenie-will-going-to
1.ok
2.will get
3.will turn
4.are visiting
5.ok
6.will
7.ok
8.am going to attend
9.ok
10.will
Komentáre:
Xenia B.
You use will for decision made without thinking as in #2,3,6. In #7 will is used to say what you think will be in the future ( guesses) Going to is used to speak about future plans like in #4,8. It can also mean chystať sa na niečo. I hope it helps)
Ahoj Tamara,
V podstate súhlasím s riešením Xénie. Dodávam úlohu číslo 5, tá má dva prísudky - Sara is going to come... Oliver will be...
Vysvetlenie:
Angličtina používa viacero časov na vyjadrenie budúceho deja:
1 - going to - planned, intended action. Je to dej, ktorý podmet vety sám plánuje, zamýšľa urobiť. I am going to study law.
2a - will - prediction, expectation. Na základe svojich skúseností očakávam, odhadujem, že sa tak stane. He will be happy when we invite him.
2b - will - spontaneous reaction. Reagujem okamžite, bez predchádzajúceho uvažovania, prejavujem ochotu, bezprostredne reagujem na danú situáciu.I will carry the suitcase for you.
3 - present continuous - arranged action. Nielen plán jednej strany, ale dohoda známa obom, či viacerým zúčastneným stranám.I can´t go to the cinema with you, we are having a birthday party tonight.
4 - future perfect simple - dej skončí do spomenutého bodu v budúcnosti: By the end of June I will have finished my study.
5 - future perfect continuous - V určitom bode v budúcnosti dej bude ešte trvať, pravdepodobne bude pokračovať i naďalej: In June my parents will have been living together for 30 years.
Z vysvetleného vyplýva, že 4. úloha závisí od okolností:
- we will visit - pravdepodobne
- we are going to visit - plánujeme, zamýšľame
- we are visiting - už máme zabezpečený hotel a susedia vedia, že sa majú postarať o psa. Prikláňam sa k druhej možnosti

Dúfam, že som pomohla.
Zdraví
Dagmar
avatar
Zmazaný účet
Dobrý deň máte to zle na to by bolo dobre doučovanie
Ahoj Tamara, k will pomaha aj tiez to ze to mozes pouzivat aj napriklad s formulkou I think. napriklad takto : "I think, I will do something..." to znamena ze nad tym len zmyslas, ze to nieje 100 percent naplanovane :)