Author's photo
Zmazaný účet
matematika - sš

Rovnice

Vedeli by ste mi ešte s touto poradiť ďakujem.

Prílohy:
Question image
3 odpovede
Je smutné, že sa tu množia stále takéto jednoduché otázky, kedy je dieťaťu lepšie napísať "niekam", kde mu to "niekto" vyrieši, než aby pohol vlastným rozumom.. DoučMA je v posledných dňoch zaplavované takýmito príkladmi a študentmi. Najviac ma dostalo, ak mala študentka na papieri vzor, a príklad (len s inými číslami) nebola schopná vypočítať.
Komentáre:
Zmazaný účet
Je smutné že komentujete takýmito slovami príspevok. Viete aká je doba že sa musíme učiť doma nikto nám to nevysvetlí. Ja som nechcel aby mi niekto poslal vypočítaný príklad len som chcel vysvetliť lebo načo mi bude vypočítaný príklad keď tomu nerozumiem? Na nič lebo aj tak dôjde k tomu že dostaneme písomku a ja na nej nič neviem. Ale našli sa tu milí ľudia ktorý mi to vysvetlili aj keď nemuseli. Ten váš komentár ste si mohli odpustiť lebo neviete aké to je ťažké aby sa to rodič naučil a vysvetl
Zmazaný účet
Preto som to musel napísat lebo som nepochopil vašu reakciu k tomuto príspevku... Možno pre vás to je ľahké keď viete už tu matiku ale pre daktorych nie napr pre mňa lebo je to nová vec pre mňa ktorú mi nemal kto vysvetliť a preto som sa obrátil na vás tu čo ste skúsený a tomu rozumiete a opakujem nepísal som či mi to niekto vypočíta ale či mi niekto pomôže. Tak nabudúce si prosím odpuste takýto komentár ďakujem.
Tomáš M.
Tak snáď, ak máte domáce štúdium, tak by Vám mala byť vyučujúca nápomocná, a odpovedať vám na vaše otázky ohladom učiva.. Ak nie, tak pozrite MaTYkára na YouTube, a ďalšie trápenia s matikou mať nebudete ;)
súhlasím, nemá riešenie aj keď výsledok mi vyššiel iný.
pre postup:
najskôr si musím vypočítať hranatú zátvorku, teda roznásobiť a posčítavať veci v nej:
(-3).(-10+2p-2p-5)=0 sčítam to čo mi ostalo v pôvodne hranatej zátvorke
(-3).(-15)=0
45=0 rovnica nemá riešenie, keďže 45 sa nikdy nebude rovnať 0.
Rovnica nemá riešenie, lebo vyjde, že 30 = 0, čo nie je pravda.