Author's photo
Dominika B.
anglický jazyk

preklad textu

Dobrý deň,
Mohol by mi niekto preložil tento kúsok textu?
Ďakujem pekne za pomoc.

Prílohy:
Question image
3 odpovede
Videohry umožňujú hráčom symbolicky režírovať a konať ako hrdinovia. Počas hry majú hráči archetyp hrdinu aktívne vo svojich rukách; to znamená, že nielen pozorujú, vnímajú a sledujú. Samotná účasť vo videohre je významným krokom pre hráča pretože sa stáva súčasťou príbehu (Bean, 2018; Connel & Dunlap 2020). Práve tento prvok, v porovnaní s mytologickými archetypmi, robí videohru jedinečnou. Konceptualizácia archetypov videohier vo vizuálne literalizovanom formáte skôr ako spoľahnutie sa na predstavivosť a interpretáciu čitateľa v literatúre alebo stolovej hre.
Videohry literalizujú archetyp , ktorý stelesňuje hráč vzájomnou interakciou (hráč - dej hry) - stáva sa hrdinom v hre. Samotná postava videohry sa stáva literalizovanou reprezentáciou archetypu. Zobrazenie archetypu, avatar, dáva život; no účasť v hre mu dáva zmysel (Bean, 2018).
Postava v hre nie je len súbor pixelov. Tým, že hráč stelesňuje postavu, dáva zmysel pixelom. Tieto pixely sa prebúdzajú k životu a vytvárajú virtuálnu postavu. Prostredníctvom tejto interakcie a ústrednej dejovej línie danej hry, hráči vytvárajú príbeh postavy, ktorý môže omanifestovať ich vlastnú osobnosť.
Dobrý deň, napíšte mi, prosím, správu.
avatar
Zmazaný účet
Dobry den, rad pomozem, poslite spravu.